ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις σπιτιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ

Βοηθήθηκαν από την έντονη ζήτηση και τα χαμηλά επιτόκια των οικιστικών δανείων

ΚΥΠΕ

Οι πωλήσεις νέων οικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης σε σχεδόν εννιά χρόνια τον Ιούλιο, έχοντας βοηθηθεί από την έντονη ζήτηση και τα χαμηλά επιτόκια των οικιστικών δανείων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι πωλήσεις για νέα νέα σπίτια μιας οικογένειας ανήλθαν στις 654.000 μονάδες ετησίως, 12,4% πιο ψηλά από τον Ιούνιο και πάνω από 31% αυξημένες από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα στοιχεία αυτά είναι κατά πολύ πιο ψηλά των προβλέψεων που έκαναν αναλυτές και ενισχύουν τις ελπίδες για μια σταθερή δυναμική πορεία της οικιστικής αγοράς, βασικό μέρος της οικονομίας.

Η μέση τιμή πώλησης καταγράφηκε τον Ιούλιο στα $294.600 και ήταν σε παρόμοια επίπεδα με το μέσο όρο του 2015, αλλά αναμένεται να αυξηθεί.

Ο Ίαν Σέπερντσον της εταιρείας Pantheon Macroeconomics σημείωσε ότι τα μηνιαία στοιχεία των οικιστικών πωλήσεων είναι πολύ ευμετάβλητα και ότι μια πρόσφατη επιβράδυνση στις αιτήσεις για οικιστικά δάνεια μπορεί να σηματοδοτήσει κάπως πιο αδύναμη ζήτηση τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «τα στοιχεία για τις πωλήσεις φαίνονται εξαιρετικά». Σύμφωνα με τον ίδιο οι τιμές αυξάνονται κατά περίπου 5% ετησίως. «Αν καταστεί εφικτό να διατηρηθούν οι πωλήσεις σε σημείο κοντά στις επιδόσεις του Ιουλίου, η δραστηριότητα κατασκευής κατοικιών θα πρέπει να αυξηθεί απότομα», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση