ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurobank Κύπρου: Κέρδος 20.1 εκατ. στο εξάμηνο

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο 28.6% και ο Δείκτης κοινών μετοχών στο 25.8%

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κέρδη ύψους 20.1 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Eurobank Cyprus Ltd. για το πρώτο εξάμηνο του 2016 διατηρώντας έτσι ισχυρούς τους οικονομικούς της δείκτες. Ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της τράπεζας παρέμεινε στο 6.8%.

Πρόσθετα η τράπεζα αναφορικά με τη διαχείριση του κόστους λειτουργίας, ο δείκτης Κόστους προς Έσοδα ανήλθε στο 29%.

Οι καταθέσεις για το πρώτο εξάμηνο έφτασαν τα 3.622 εκατ. ευρώ και ο δείκτης Δανείων προς Καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) ανήλθε στο 27%.

Όσον αφορά το δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας(CapitalAdequacyRatio), ανήλθε στο28,6%και ο δείκτης Κοινών Μετοχών (CET1) στο 25,8%.

Το σύνολο των δανείων για το πρώτο εξάμηνο ανήλθε στα 1.932 εκατ, τα κεφάλαια και αποθεματικά της τράπεζας έφτασαν στα 428 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων ήταν στα 25.8 εκατ. ευρώ.

Επιτυχημένη πορεία

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου ακολουθεί μια επιτυχημένη πορεία η οποία στηρίζεται μεταξύ άλλων στην ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, τόσο σε επίπεδο ισολογισμού αλλά και οργανικής επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας, την ποιότητα του προσωπικού της άλλα και στην ορθή διαχείριση κινδύνων που την διακρίνει. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν βοηθήσει την Τράπεζα να σφραγίσει την ηγετική της παρουσία στου τομείς του PrivateBanking, των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών.

Με γνώμονα την βελτίωση του οικονομικού κλίματος αλλά και των Δημόσιων οικονομικών η Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην κρατική μηχανή αλλά και οι προσπάθειες για  βελτίωση/αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η Eurobank Κύπρου από τη πλευρά της, θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση