ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επένδυση 50 εκατ. στη Λάρνακα

Το έργο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, πολυεστιατόριο, καφετέριες και beach bar

ΚΥΠΕ

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων και επένδυση ύψους 50 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, αποκτά σύντομα η Λάρνακα με την ανέγερση ενός σύγχρονου τουριστικού προορισμού που θα δώσει ξεχωριστούς χώρους για χαλάρωση και ψυχαγωγία των κατοίκων της Λάρνακας και ολόκληρης της Κύπρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη η εταιρεία RΑ.ΜΑ.SA. Co. Ltd ιδιοκτησίας του Antone Seniour από το Λίβανο, παρουσίασε το έργο που προγραμματίζει στην παραλία της Λάρνακας, που θα γίνει στο παλιό γνωστό Κάστρο, το πρώην εστιατόριο ΚU DE TA στην παραλία Μακένζη».

Το ξενοδοχείο που θα ανεγερθεί «θα είναι υπερσύγχρονο, 5 αστέρων μαζί με εστιατόρια ,καφετέριες και beach bar και με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται ότι θα εργοδοτηθούν γύρω στα 400 άτομα .Είναι ένα έργο που θα δώσει άλλη διάσταση στην πόλη της Λάρνακας και θα καταστεί ένας ελκυστικός και ποιοτικός τουριστικός προορισμός ανοίγοντας παράλληλα εκατοντάδες θέσεις εργασίας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου η αντιπρόεδρος της εταιρείας Όλγα Παπά ανέφερε ότι όραμα των ιδιοκτητών είναι να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για την πόλη της Λάρνακας αναβαθμίζοντας την ως τουριστικό προορισμό . Το έργο που ονομάζεται Castle project περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων 13 ορόφων και 400 κλινών , ένα πολυεστιατόριο ,καφετέριες και beach bar».

Πρόσθεσε ότι «στην πρώτη φάση θα λειτουργήσουν το εστιατόριο, οι καφετέριες και το beach bar και σε δεύτερη φάση το ξενοδοχείο που θα είναι η μεγάλη έκπληξη του έργου, ένας μοναδικός χώρος ,στολίδι για την Λάρνακα , την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή. Το Castle project θα στοιχίσει 50 εκατομμύρια ευρώ και είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τόπο μας από ξένη εταιρεία με πολλαπλά οφέλη για την Λάρνακα και γενικότερα για την Κύπρο".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ιδιοκτήτης της εταιρείας επένδυσε ήδη 20 εκατομμύρια στη Λάρνακα ωστόσο η υλοποίηση του έργου καθυστερεί στις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Δήμου Λάρνακας και κυβερνητικών τμημάτων. Στόχος ήταν η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης τον Μάρτιο του 2017 όμως οι εργασίες που άρχισαν σταμάτησαν βρίσκοντας εμπόδιο τις χρονοβόρες διαδικασίες, σε μια εποχή που η Κύπρος χρειάζεται ξένους επενδυτές και ανάπτυξη».

Σημειώνεται ακόμα ότι «λόγω της γραφειοκρατίας δεν μπορεί να λεχθεί πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη επένδυση ωστόσο οι άνθρωποι της εταιρείας ευελπιστούν πως σύντομα θα αντιληφθούν ,οι αρμόδιοι, το μέγεθος της επένδυσης και τις προοπτικές ανάπτυξης που θα προσφέρει το συγκεκριμένο έργο και θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για έκδοση των αδειών για να συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίησή του».

Προστίθεται ότι «ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Αγαπίου παρουσίασε τα σχέδια του έργου, το οποίο είναι, όπως είπε, εντυπωσιακό για τα δεδομένα της Κύπρου. Επίσης ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Πάμπος Μούζουρας ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα και τις προοπτικές που ανοίγονται με αυτή την επένδυση για τη κοινωνία της Λάρνακας και για την οικονομία της Κύπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση