ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για παρανομίες στις εκπομπές ρύπων κατηγορεί την FIAT η Γερμανία

Πρόκειται για τέσσερα μοντέλα, ωστόσο το Βερολίνο δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι γερμανικές αρχές διαπίστωσαν «ασυνήθιστα» υψηλές εκπομπές αέριων ρίπων σε τέσσερα μοντέλα της Fiat – Chrysler και κατηγορούν την ιταλο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για ενσωμάτωση «παράνομης συσκευής που μεταβάλλει την επεξεργασία των καυσαερίων στα επίμαχα ιταλικά αυτοκίνητα».

Οι γερμανικές αρχές διαπίστωσαν «ασυνήθιστα» υψηλές εκπομπές αέριων ρύπων σε τέσσερα μοντέλα της Fiat – Chrysler και κατηγορούν την ιταλο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για ενσωμάτωση «παράνομης συσκευής που μεταβάλλει την επεξεργασία των καυσαερίων στα επίμαχα ιταλικά αυτοκίνητα», μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με πηγές του γερμανικού πρακτορείου, σε επιστολή που έστειλε η γερμανική κυβέρνηση τόσο στην Κομισιόν, όσο και στο ιταλικό Υπουργείο Μεταφορών, την Τετάρτη, κάνει λόγο για «αποδεδειγμένη λειτουργία παράνομης συσκευής» που επηρεάζει τις εκπομπές ρύπων σε αυτοκίνητα της Fiat.

Μάλιστα το Βερολίνο κατηγορεί τις ιταλικές αρχές για «ανακριβείς ισχυρισμούς» και «απροθυμία συνεργασίας» ώστε να ελεγχθεί η σχετική καταγγελία. Η Γερμανία ζητά, τώρα, από την Κομισιόν, να παρέμβει ώστε να ασκηθεί πίεση στον αρμόδιο ιταλικό φορέα να διερευνήσει την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι τα μοντέλα της Fiat - Chrysler για τα οποία «διαμαρτύρεται» το Βερολίνο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση