ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:09
 

Μέτοχος στην ΑΕΚ Αρένα η Πετρολίνα

Το αντάλλαγμα της συναλλαγής ανέρχεται σε €700.000

Newsroom K

Η Petrolina (Holdings) Public Ltd («PHL») ανακοίνωσε πως έχει υποβάλει αίτηση στην εταιρεία Balltown Holdings Public Limited («Balltown»), με βάση την οποία παραχωρούνται στην PHL 700.000 μετοχές Tάξης «Α» ονομαστικής αξίας €1,00 έκαστη, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους 13% στο μετοχικό κεφάλαιο της Balltown.

Παράλληλα, παραχωρούνται στην PHL σειρά δικαιωμάτων και προνομίων που αφορούν εμπορική διαφήμιση, χρήση και σχετικά δικαιώματα σε σχέση με το υπό ανέγερση γήπεδο της Αθλητικής Ένωσης Κίτιον (Α.Ε.Κ.) Λάρνακας, στη Λάρνακα (το «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ»).

Η απόκτηση του πιο πάνω μετοχικού πακέτου εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια προώθησης και προβολής των εργασιών της PHL ως επίσης και της διαχρονικής κοινωνικής προσφοράς της PHL σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και νεολαίας.

Η Balltown συστάθηκε στις 29.04.2015 και λειτουργεί ως δημόσια εταιρεία με κύριο σκοπό την ανέγερση, εν γένει ανάπτυξη, λειτουργία και διαχείριση του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ.

Τα δικαιώματα που παραχωρούνται στην PHL δυνάμει της πιο πάνω αγοράς μετοχών περιλαμβάνουν:

1. Προνόμιο ονομασίας της νότιας κερκίδας του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ καθώς επίσης και προνόμιο ονομασίας σε κεντρική στήλη τιμής ένεκεν και ονομασίας εξέδρας για 15 χρόνια.
2. Προνόμια διαφήμισης.
3. Προνόμιο επιλογής προσωρινών καθισμάτων (μέχρι την κατασκευή των θεωρείων πολυτελείας) σε συγκεκριμένο τμήμα της κεντρικής εξέδρας, όπως αυτά καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Balltown καθώς και δικαίωμα επιλογής θεωρείου πολυτελείας όταν κατασκευαστεί στη 2η φάση, κατά σειρά προτεραιότητας.
4. Μαρμάρινη επιγραφή σε ειδικά διαμορφωμένο τοίχο του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ (brick wall) μεγέθους και σχεδίου που θα αναλογεί στο μέγεθος του κεφαλαίου, με λόγια της επιλογής του κάθε μετόχου.
5. Συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Balltown. Σημειώνεται ότι την PHL θα εκπροσωπεί ο κ.Ντίνος Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Σύμβουλος Οικονομικών.

Το αντάλλαγμα της συναλλαγής ανέρχεται σε €700.000, το οποίο αντιπροσωπεύει την ονομαστική αξία των μετοχών που αποκτούνται και θα καταβληθεί σε μετρητά με τμηματικές δόσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός του 2017. Το κόστος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους.

Η επένδυση γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση και θα ταξινομηθεί στις επενδύσεις διαθέσιμες προς πώληση οι οποίες αναγνωρίζονται αρχικά σε εύλογη αξία πλέον το κόστος άμεσα αποδιδόμενο στη συναλλαγή.

Η PHL εκτιμά ότι η επένδυση έχει θετική προοπτική, ωστόσο δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση