ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέτοχος στην ΑΕΚ Αρένα η Πετρολίνα

Το αντάλλαγμα της συναλλαγής ανέρχεται σε €700.000

Newsroom K

Η Petrolina (Holdings) Public Ltd («PHL») ανακοίνωσε πως έχει υποβάλει αίτηση στην εταιρεία Balltown Holdings Public Limited («Balltown»), με βάση την οποία παραχωρούνται στην PHL 700.000 μετοχές Tάξης «Α» ονομαστικής αξίας €1,00 έκαστη, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους 13% στο μετοχικό κεφάλαιο της Balltown.

Παράλληλα, παραχωρούνται στην PHL σειρά δικαιωμάτων και προνομίων που αφορούν εμπορική διαφήμιση, χρήση και σχετικά δικαιώματα σε σχέση με το υπό ανέγερση γήπεδο της Αθλητικής Ένωσης Κίτιον (Α.Ε.Κ.) Λάρνακας, στη Λάρνακα (το «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ»).

Η απόκτηση του πιο πάνω μετοχικού πακέτου εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια προώθησης και προβολής των εργασιών της PHL ως επίσης και της διαχρονικής κοινωνικής προσφοράς της PHL σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και νεολαίας.

Η Balltown συστάθηκε στις 29.04.2015 και λειτουργεί ως δημόσια εταιρεία με κύριο σκοπό την ανέγερση, εν γένει ανάπτυξη, λειτουργία και διαχείριση του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ.

Τα δικαιώματα που παραχωρούνται στην PHL δυνάμει της πιο πάνω αγοράς μετοχών περιλαμβάνουν:

1. Προνόμιο ονομασίας της νότιας κερκίδας του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ καθώς επίσης και προνόμιο ονομασίας σε κεντρική στήλη τιμής ένεκεν και ονομασίας εξέδρας για 15 χρόνια.
2. Προνόμια διαφήμισης.
3. Προνόμιο επιλογής προσωρινών καθισμάτων (μέχρι την κατασκευή των θεωρείων πολυτελείας) σε συγκεκριμένο τμήμα της κεντρικής εξέδρας, όπως αυτά καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Balltown καθώς και δικαίωμα επιλογής θεωρείου πολυτελείας όταν κατασκευαστεί στη 2η φάση, κατά σειρά προτεραιότητας.
4. Μαρμάρινη επιγραφή σε ειδικά διαμορφωμένο τοίχο του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ (brick wall) μεγέθους και σχεδίου που θα αναλογεί στο μέγεθος του κεφαλαίου, με λόγια της επιλογής του κάθε μετόχου.
5. Συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Balltown. Σημειώνεται ότι την PHL θα εκπροσωπεί ο κ.Ντίνος Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Σύμβουλος Οικονομικών.

Το αντάλλαγμα της συναλλαγής ανέρχεται σε €700.000, το οποίο αντιπροσωπεύει την ονομαστική αξία των μετοχών που αποκτούνται και θα καταβληθεί σε μετρητά με τμηματικές δόσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός του 2017. Το κόστος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους.

Η επένδυση γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση και θα ταξινομηθεί στις επενδύσεις διαθέσιμες προς πώληση οι οποίες αναγνωρίζονται αρχικά σε εύλογη αξία πλέον το κόστος άμεσα αποδιδόμενο στη συναλλαγή.

Η PHL εκτιμά ότι η επένδυση έχει θετική προοπτική, ωστόσο δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πρέσβειρα Αιγύπτου: Νέα ώθηση για διμερείς σχέσεις η επίσκεψη Σίσι

«Chair of the EP Subcommittee on Human Rights, Pier Antonio Panzeri (S&D, IT) during the EP plenary debate ...»
Doros Polykarpou  |  14:24

Pressing σε Νικόλα για τη Διζωνική ασκεί ο Βότσης

«Ευτυχώς υπάρχουν και όσοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και δεν ακολουθούν τον πορφυρογέννητο ...»
Χριστίνα Λοϊζίδου  |  15:53

Επιτελείο Νικόλα: ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παραπλανούν τον λαό

«ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ… ΔΙΖΩΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Όταν διαλύονται τα εθνικά σύνορα μεταξύ των αδελφών κρατών της Ευρωπαϊκής ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  19:07

Εξευτελιστική μεταχείριση Π. Νεοκλέους λέει η Επ. Διοικήσεως

«Molis girisa apo UK poy spoudaza polla xronia kai prospatho na katalabo ti exei paei lathos me tin patrida ...»
Jenny Nikolaou  |  10:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση