ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

KEO: Κανένα ενδεχόμενο συγχώνευσης με Carlsberg

Πρόκειται για προσωπική εκτίμηση του Αρχιεπίσκοπου που δεν υποβλήθηκε στην εταιρεία

Σε μπελάδες φαίνεται πως έβαλε την ΚΕΟ, η αναφορά του Αρχιεπισκόπου ότι προχώρησε σε επαφές με την Carlsberg Κύπρου (Όμιλος Φωτιάδης) για να συγχωνευθούν οι δύο εταιρείες. Η ΚΕΟ με ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο σχολιάζει πως η συγκεκριμένη αναφορά αφορά θέμα προσωπικής εκτίμησης που δεν υποβλήθηκε στη διοίκηση της εταιρείας.

Στη συνέντευξη του στο περιοδικό Capital Today, o Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε σχολιάσει πως η επένδυσή της Εκκλησίας στην ΚΕΟ δεν τον ικανοποιεί καθώς, παρά το ότι φέτος έδωσε μικρό μέρισμα, εντούτοις ήθελε να κινηθεί σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα. «Τι να κάνω μια εταιρεία την οποία την έχω για χρόνια και δεν μου προσφέρει το μέρισμα που θέλω; ...έχω ήδη συναντηθεί για το θέμα με εκπροσώπους του Ομίλου Φωτιάδη, καθώς το ιδανικό σενάριο για μένα είναι η εταιρεία να συγχωνευτεί με την Carlsberg, αφού αν γίνει κάτι τέτοιο θα δημιουργηθεί ένας πολύ δυνατός Όμιλος. Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, αλλά ευελπιστώ ότι αυτή η συμφωνία θα ολοκληρωθεί».

Η εταιρεία από την πλευρά της, αναφέρει πως κανένα ενδεχόμενο συγχώνευσης της με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δεν βρίσκεται υπό μελέτη ή εξέταση. Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας Χαράλαμπος Παναγιώτου, δήλωσε πρόσφατα πως η ΚΕΟ βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού νέου εργοστασίου.

Μεγαλομέτοχοι της ΚΕΟ είναι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με 27,09%, το Κεντρικό Εκκλησιαστικό Ταμείο 26,96% και το Συγκρότημα Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας 13,36%.

Αξίζει να σημειωθεί πως και από πλευράς Ομίλου Φωτιάδη, το μήνυμα που δίνεται είναι πως δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο για συγχώνευση των δύο εταιρειών.

 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση