ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζει την αναδιάρθρωση Debenhams o Όμιλος Σιακόλα

Με ζημιές 2.7 εκατ. έκλεισε το πρώτο εξάμηνο η Ermes Department Stores

Το κατάστημα Debenhams στην οδό Λήδας στην Πάφο αποφάσισε να κλείσει ο Όμιλος Σιακόλας και να ενισχύσει παράλληλα τις δραστηριότητες του εμπορικού κέντρου Κόροιβος ώστε να μπορέσει να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα ένεκα και του ανταγωνισμού. Το κατάστηματα εκτιμάται πως θα κλείσει στο τέλος του χρόνου. 

Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της Ermes Department Stores, προχωρά η ανακαίνιση του Debenhams Zenon στη Λάρνακα και προγραμματίζεται η ανακαίνιση άλλων πολυκαταστημάτων και εμπλουτισμός της γκάμας προσφερόμενων υπηρεσιών.

Η Ermes που έκλεισε το πρώτο εξάμηνο με ζημιά 2.7 εκατ. ευρώ, ελαφρώς μικρότερη από πέρσι και τζίρο 69.6 εκατ. ευρώ, 1.7% αυξημένο με πέρσι το ίδιο εξάμηνο, εκτιμά πως τα αποτελέσματα στο τέλος του έτους θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα περσινά που ανήλθαν σε 17.8 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τη συνένωση Scandia και των Megaelectric, σημειώνεται πως η διαδικασία προχωρά με τάχιστους ρυθμούς και εκτιμάται πως μέσω του νέου σχήματος θα υπάρξει αύξηση προϊόντων και βελτίωση υπηρεσιών. Με δεδομένο ότι η Ermes θα ελέγχει το 50% και μία μετοχή στη νέα εταιρεία, εκτιμάται πως ο κύκλος εργασιών της θα αυξηθεί κατά περίπου 12 εκατ. ευρώ και θα υπάρξει σημαντική μείωση εξόδων λόγω συνεργειών και οικονομιών κλίμακας. Ως αποτέλεσμα, εκτιμάται πως το EBΙTDA θα βελτιωθεί κατά 1 εκατ. ευρώ περίπου.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση