ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το πρώτο κυπριακό σχολείο που διδάσκει με tablet

Πρωτοπορεί στη διδασκαλία, μαζί με το MTN read

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το πρώτο σχολείο στην Κύπρο που διδάσκει μαθήματα σε tablets και δη στην πρώτη Γυμνάσιου, είναι το Ολύμπιον στη Λευκωσία.

Αυτό κατέστη δυνατό μέσω της ψηφιακής βιβλιοθήκης «MTN READ» όπου έχουν ψηφιοποιηθεί και διατίθενται δωρεάν τα περισσότερα βιβλία της ύλης του Γυμνασίου.

Για να καταστεί αμεσότερη η διάδραση των μαθητών με τα βιβλία, η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «MTN READ» δώρισε από ένα tablet σε κάθε μαθητή πρώτης τάξης του γυμνάσιου Ολύμπιον.
Τονίζεται πως βάσει των προαναφερθέντων, πρόθεση του σχολείου είναι να επεκτείνει τη διδασκαλία μέσω tablet πειραματικά σε περισσότερα μαθήματα.

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη READ είναι ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου SPPMEDIA και της ΜΤΝ και στόχο έχει να προσφέρει αφιλοκερδώς στον στόχο της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης.

Το μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η όλη προσπάθεια συμπεριλαμβάνει και το αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας για την ανάπτυξη της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας “Read” που υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Όμιλος SPPMEDIA.

Η συμφωνία προβλέπει στην συνεργασία στην ενίσχυση του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που είναι διαθέσιμο στους μαθητές της Κύπρου αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στη ψηφιακή εκπαίδευση. Η ψηφιακή πλατφόρμα READ by MTN υποστηρίζει εφαρμογές για ταμπλετες με ψηφιοποιημένα βιβλια για τους μαθητές των τάξεων τρίτης δημοτικού μέχρι και τρίτης γυμνασίου και σκοπό έχει να παρέχει σε όλους τους μαθητές της Κύπρου δωρεάν προσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό σε προηγμένη ψηφιακή μορφή e-pub

«Οι Μάγοι της Τεχνολογίας»

H SPP MEDIA σε συνεργασία με την MTN παρουσιάζουν επίσης τη σειρά βιβλίων «οι μάγοι της Τεχνολογίας» για πρώτη φορά στα ελληνικά μέσα από την ψηφιακή βιβλιοθήκη MTN Read.

Τα βιβλία «οι Μάγοι της Τεχνολογίας» έρχονται για να ρίξουν φως στις προσωπικές ιστορίες των τιτάνων της τεχνολογίας. Από την Pixar και τον Steve Jobs, μέχρι τον Μαρκ Ζάκενμπεργκ και το Facebook ο αναγνώστης ακολουθεί τα βήματα όσων έφτασαν τις επιχειρήσεις τους στην κορυφή του κόσμου ξεκινώντας απλώς από κάτι που σκέφτηκαν.

Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων στοχεύει στο να ενθαρρύνει τα παιδιά ώστε να πιστέψουν στις αξίες της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας και να στηριχθούν στις ιδέες τους.

Πρόκειται για μια σειρά 10 βιβλίων της Mason Crest που διδάσκεται στα αμερικανικά σχολεία. Απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου αλλά και σε όλες τις ηλικίες από 12 χρόνων και πάνω, ενώ η μετάφραση στα ελληνικά πραγματοποιείται από τον Τομέα Μετάφρασης του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη «MTN READ» είναι προσβάσιμη από όλους τους μαθητές. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το http://www.read-library.com/

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X