ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατά 500 εκατ. μείωσε η Τρ.Κύπρου τον ELA τον Αύγουστο

Το συνολικό ποσό έφτασε τα 1.5 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

ΚΥΠΕ

Κατά €500 εκατομμύρια μείωσε η Τράπεζα Κύπρου εντός Αυγούστου του 2016 την εξάρτησή της από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), με το συνολικό ποσό να μειώνεται στο €1,50 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη συνοπτική μηνιαία οικονομική κατάσταση της Κεντρικής Τράπεζας την 31η Αυγούστου, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, ο ELA στην Τράπεζα Κύπρου μειώθηκε στο €1,50 δισ., από €2,0 δισ. τον προηγούμενο μήνα (Ιούλιο του 2016).

Εντός Ιουλίου, ο ELA στην Τράπεζα Κύπρου είχε μειωθεί κατά €400 εκατομμύρια, ενώ από την αρχή του τρέχοντος έτους ο ELA έχει μειωθεί κατά €2,3 δισ.

Επιπλέον, από το υψηλό επίπεδο, των 11,40 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε φθάσει ο ELA τον Απρίλιο του 2013, έχει μειωθεί στο τέλος Ιουλίου κατά €9,90 δισ.

Στα ίδια επίπεδα η εξάρτηση από ΕΚΤ

Αντίθετα, η εξάρτηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από πράξεις νομισματικής πολιτικής (απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) παρέμεινε τον Αύγουστο του 2016 στα ίδια επίπεδα τον προηγούμενου μήνα, στα €700 εκατομμύρια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X