ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από παράταση σε παράταση το Τεχνολογικό Πάρκο

Από τις 29 Σεπτεμβρίου, ο διαγωνισμός επεκτάθηκε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Από παράταση σε παράταση πάει ο διαγωνισμός για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο, με το υπουργείο Εμπορίου να ανακοινώνει την Πέμπτη νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για την ανάπτυξη, αυτή τη φορά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Είναι η δεύτερη παράταση που δίδεται για το έργο, αφού κανονικά η αρχική περίοδος προσφορών ολοκληρωνόταν στις 28 Ιουλίου.

Όταν δόθηκε η πρώτη παράταση, στελέχη του υπουργείου Εμπορίου σχολίαζαν πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το έργο, ωστόσο, λόγω διαφόρων διευκρινήσεων και αποσαφηνίσεων που ζητήθηκαν, κρίθηκε αναγκαία η παράταση χρόνου.
Στη διάθεση των επενδυτών που θα ανεγείρουν και θα λειτουργήσουν το πάρκο θα βρίσκονται 338.569 τ.μ. κρατικής γης για περίοδο 50 ετών και το διαγωνισμό θα κερδίσει ο ενδιαφερόμενος που θα πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια και θα υποβάλει την υψηλότερη προσφορά. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τραπεζική εγγύηση 100 χιλ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός προβλέπει για διαχωρισμό της ανάπτυξης σε δύο φάσεις. Η μία αφορά την περιοχή στην οποία θα βρίσκονται οι κεντρικές υπηρεσίες του Πάρκου και η άλλη στην περιοχή που θα αναπτυχθούν οι τεχνολογικές επιχειρηματικές μονάδες. Στόχος είναι οι εταιρείες να αναπτυχθούν ομοιόμορφα και γύρω από τις κεντρικές υπηρεσίες που θα παρέχει το κέντρο.

Οι Κεντρικές Υπηρεσίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα κτίριο διοίκησης που θα φιλοξενεί τις υπηρεσίες ασφάλειας κι συντήρησης καθώς επίσης και υπηρεσίες πληροφοριών και καθοδήγησης. Κέντρο συνεδρίων και Εκθέσεων, επιταχυντές επιχειρήσεων που θα παρέχουν χώρο και υπηρεσίες. Γραφεία γα επιχειρήσεις και οργανισμούς των οποίων οι δραστηριότητες τους έχουν άμεση σχέση με τις αδειοδοτούμενες χρήσεις στην περιοχή. Θα περιλαμβάνει επίσης, περιορισμένο χώρο για εμπορικές αναπτύξεις που θα εξυπηρετούν τους χρήστες του Τεχνολογικού Πάρκου. Τέλος θα υπάρχουν μικρής έκτασης χώροι που θα χρησιμοποιούνται ως εστιατόρια και καφέ καθώς επίσης και αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γυμναστήριο, γήπεδα τένις κτλ.

Από εκεί και πέρα, θα δημιουργηθούν χώροι για εγκατάσταση Τεχνολογικών Επιχειρηματικών Μονάδων οι οποίες θα φιλοξενήσουν αναπτύξεις για παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που θα σχετίζονται με τομείς όπως των τηλεπικοινωνιών, της μικροηλεκτρονικής, τεχνολογίας και πληροφορικής βιο-ιατρικής μηχανικής και ρομποτικής ανάμεσα σ’ άλλα. Επιπρόσθετα θα επιτρέπονται συμπληρωματικές εγκαταστάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή που θα έχουν σχέση με ερευνητικά κέντρα, κέντρα εκπαίδευσης πανεπιστημιακές μονάδες και επαγγελματικά εργαστήρια. Σ’ αυτήν την περιοχή, δεν θα επιτρέπονται εμπορικής φύσεως αναπτύξεις.

Αναλυτικότερα, 25% των χώρων θα καταλαμβάνει το κέντρο παροχή υπηρεσιών, 60% των χώρων θα αφορά στην ανάπτυξη των τεχνολογικών επιχειρηματικών Μονάδων και το 15% θα είναι χώροι πρασίνου. Στον κεντρικό χώρο θα επιτρέπεται η ανάπτυξη τριόροφων κτιρίων και σε σχέση με τις τεχνολογικές μονάδες οι αναπτύξεις θα είναι μάξιμουμ δύο ορόφων. Παράλληλα, ο επενδυτής θα έχει την ευθύνη να αναπτύξει τις υποδομές που θα σχετίζονται με το έργο.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση