ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H Adidas συγκρίνει την τηλεόραση με το φαξ

H Adidas λέει πως δίνει προτεραιότητα σε αποκλειστικά ψηφιακές καμπάνιες μάρκετινγκ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Adidas λέει πως δίνει προτεραιότητα σε αποκλειστικά ψηφιακές καμπάνιες μάρκετινγκ, με το brand πεπεισμένο πως η νέα του στρατηγική τριών πυλώνων μπορεί να βοηθήσει να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος στη Βόρεια Αμερική.

Η Adidas μπορεί «οπωσδήποτε» να κερδίσει και πάλι την κυριαρχία στη Βόρεια Αμερική – όπου βρίσκεται τώρα πίσω από τη Nike και τη νεότερη Under Armour – σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού του ψηφιακού οικοσυστήματος, David Greenfield.

Εξήγησε: «Ναι, οπωσδήποτε μπορούμε να ανακτήσουμε την κυριαρχία από την Under Armour στις ΗΠΑ, αλλά το ψηφιακό θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επίτευξη αυτού. «Αν ρίξουμε μια ματιά στην πρόσφατη δραστηριότητα μάρκετινγκ για το brand NMD, γινόταν 100% στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν ήταν ένα τηλεοπτικό σποτ τριάντα δευτερολέπτων ή κάποιο σλόγκαν, αλλά μια αποκλειστικά ψηφιακή στρατηγική, που έκανε εκείνα τα παπούτσια να πωλούνται μέσα σε κάποιες ώρες» είπε. «Φυσικά, η τηλεόραση έχει ακόμα θέση, αλλά η μηχανή του φαξ έχει ακόμα θέση επίσης, και δεν πρόκειται να δημιουργήσω στρατηγική μάρκετινγκ τύπου μηχανής του φαξ. Το ψηφιακό είναι το πιο σχετικό κανάλι για το ακροατήριό μας.» David Greenfield, global head of digital ecosystem design, Adidas

Τον Ιούλιο, ο γερμανικός κολοσσός των αθλητικών ανακοίνωσε μία «επαναστατική» στρατηγική τριών πυλώνων ως μέρος των «επαναστατικών» του σχεδίων. Δεσμεύτηκε στους επενδυτές ότι το 50% των πωλήσεων θα γίνονται μέσω speed-enabled προϊόντων μέχρι το 2020. Η Adidas προσδιορίζει τα speed-enabled ως μία ολοκληρωτική αλλαγή του επιχειρησιακού μοντέλου, από τον σχεδιασμό μέχρι τη δημιουργία του προϊόντος, τις πηγές, την αλυσίδα των προμηθειών, τον αγορών και των πωλήσεων, καθώς στοχεύει να «βελτιώσει σημαντικά τον χρόνο διάθεσης στην αγορά».

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεργάζεται πιο στενά με celebrities, μετά την επικοινωνιακή επιτυχία της σύμπραξης με τον Kanye West, και θα pump the majority of its marketing spend into six cities: New York, Shanghai, Paris, Tokyo, Los Angeles and London.
Ο Greenfield λέει πως η στρατηγική θα επιτρέπει στην Adidas να δημιουργεί πιο ποιοτικές συναλλαγές με τους πελάτες της. «Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα μοντέλο ποιοτικής συναλλαγής. Αν θέλεις καφέ ή κούρεμα, είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις επιπλέον για την καλή εξυπηρέτηση από κάπου που εμπιστεύεσαι, σωστά; Κι αυτό λόγω της εμπειρίας που χτίζεται γύρω από αυτά τα προϊόντα. Σ’ αυτό είναι που στοχεύει η Adidas, με τα προϊόντα της και με την ψηφιακή της παρουσία» είπε στην Εβδομάδα Μάρκετινγκ την προηγούμενη εβδομάδα στα Dots 2016 στο Μπράιτον, που οργανώθηκαν από το πρακτορείο Brilliant Noise.

Διστακτικότητα να στηρίξουν το VR
Σήμερα (20 Σεπτεμβρίου), οι αντιπρόσωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η John Lewis, ξεκίνησαν να διαθέτουν τα headsets εικονικής πραγματικότητας (VR) Oculus Rift στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εν τω μεταξύ, formats όπως βίντεο 360 και augmented reality (AR) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ανάμεσα στους εμπόρους.

Ο Greenfield, εντούτοις, παραδέχεται πως η Adidas δεν έχει ακόμη πεισθεί για την αποτελεσματικότητά τους ως κανάλια μάρκετινγκ. Ολοκλήρωσε: «Ναι (τα 360 video, AR και VR) είναι απολύτως αποδεκτά κανάλια, αλλά η πρόκληση είναι στο πώς θα πετύχεις μια καλή ιστορία και να τα εξελίξεις πέρα από την εικόνα. «Μιλούμε σε όλους τους μεγάλους παίχτες της τεχνολογίας και μας λένε πως παλεύουν να κάνουν την ιστορία να δουλέψει. Ο φόβος είναι πως τα brands θα ‘αραιώσουν’ το μήνυμά τους και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ συμβατικό αν βιαστούν με την εικονική πραγματικότητα».

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση