ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο UCLan Cyprus η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην παρουσία δύο Υπουργών

Δελτίο Τύπου

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας,πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, στην παρουσία δύο Υπουργών της Κυβέρνησης.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας. «Το έργο του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τη Λάρνακα, και στη φετινή χρονιά, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στις προσπάθειες για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της πόλης».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι «στην Κυβέρνηση μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τους Λαρνακείς, αφού δεν νοείται βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Κύπρο χωρίς την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής σε ολόκληρο το νησί, γι’ αυτό και προχωρούμε για τη Λάρνακα με τις διαδικασίες για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας, έργο που προωθείται από το Υπουργείο Μεταφορών και για το οποίο θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης αναφέρθηκε στο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας και είπε πως «τον Οκτώβριο προχωρούμε την προκήρυξη των προσφορών, με την έναρξη της διαδικασίας. Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά τη Λάρνακα και αυτή τη στιγμή η πόλη χρειάζεται τέτοιου είδους εμβέλειας έργα ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί πραγματικά», σημείωσε.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης σε δύο άλλα έργα που γίνονται στη Λάρνακα «στην ασφαλτόστρωση συγκεκριμένων δρόμων και τη δημιουργία κυματοθραυστών που θα είναι έτοιμοι σε δύο περίπου χρόνια, έργα που αφορούν ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας και θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξή της».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τους Λαρνακείς και ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο ότι το Υπουργείο του, οι Υπουργοί και η Κυβέρνηση «είμαστε δίπλα τους για να λαμβάνουμε αποφάσεις για την ανάπτυξη της πόλης. Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουν τα έργα στη Λάρνακα», ανέφερε, και κάλεσε όλους να «αφήσουμε στο πλάι τις διαφορές» που υπάρχουν και να «επικεντρωθούμε σ΄ αυτό που έχει σημασία, δηλαδή να γίνουν έργα ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί πραγματικά η Λάρνακα».

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λάρνακας παρευρέθηκαν επίσης οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του ΚΕΒΕ, ο Μητροπολίτης Κιτίου, ο Δημαρχεύων Λάρνακας, οι Δήμαρχοι Αραδίππου και Αθηένου και βουλευτές της επαρχίας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης τιμήθηκαν, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΛ, οι εννέα πιο σημαντικές εξαγωγικές εταιρείες μέλη του Επιμελητηρίου, για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του τόπου γενικότερα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X