ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 19 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Στις 25/10 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου

ΚΥΠΕ

Στις 25 Οκτωβρίου, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, η οποία θα είναι και εκλογική.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα ασχοληθεί με την εξέταση της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, της Έκθεσης Ελεγκτών και των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων για το έτος 2015.

Το δεύτερο θέμα στις συνήθεις εργασίες είναι ο επαναδιορισμός των Ελεγκτών της Εταιρείας και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για καθορισμό της αμοιβής τους.

Θα εξεταστεί επίσης η Έκθεση Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου και ο καθορισμός της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θα διεξαχθούν επίσης, όπως αναφέρεται, οι εργασίες που καθορίζονται στα Άρθρα 93 μέχρι 97 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο) και στο Άρθρο 99 του Καταστατικού της Εταιρείας που αφορούν την εναλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Όλοι οι Σύμβουλοι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από την προηγούμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, εκτός από τον Δρ. Michael Heger του οποίου ο διορισμός ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις 9 Ιουνίου 2016 και την κα. Lyn Grobler, η οποία διορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 30 Αυγούστου 2016 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο διορισμός αυτός τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της ΕΚΤ», σημειώνεται.

Πρόκειται για τους «Δρ. Josef Ackermann (Πρόεδρος), Wilbur Ross (Αντιπρόεδρος), Maksim Goldman (Αντιπρόεδρος), Μιχάλης Σπανός (Ανώτερος Ανεξάρτητος Διοικητικός Σύμβουλος), John Patrick Hourican (Εκτελεστικό Μέλος), Δρ. Χριστόδουλος Πατσαλίδης (Εκτελεστικό Μέλος), Arne Berggren, Μάριος Καλοχωρίτης και Ιωάννης Ζωγραφάκης».

Οι Σύμβουλοι Maksim Goldman, Μιχάλης Σπανός, Arne Berggren, Michael Heger και Lyn Grobler σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας εξέρχονται, «είναι όμως επανεκλέξιμοι και προσφέρονται για επανεκλογή».

Αναφέρεται παράλληλα ότι τα βιογραφικά σημειώματα των Συμβούλων που αφυπηρετούν και διεκδικούν επανεκλογή είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com

Στις Στιςτωβρίου 2016 θα ανακοινωθούν τα ονόματα οποιωνδήποτε προτεινόμενων υποψηφίων για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Την ίδια μέρα τα βιογραφικά τους σημειώματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η εκλογή οποιωνδήποτε νεοεκλεγέντων προσώπων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προστίθεται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση