ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση του βιβλίου «Strategy That Works» από την PwC

Aνακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα του οργανισμού για στήριξη των κυπριακών επιχειρήσεων

Δελτίο Τύπου

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στη Λευκωσία, η PwC Κύπρου, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Harvard Business Review, παρουσίασε το βιβλίο «Strategy That Works». Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο οργανισμός ανακοίνωσε επίσης το νέο πρόγραμμα στήριξης των κυπριακών επιχειρήσεων που εφαρμόζει από φέτος.

 

Το βιβλίο παρουσίασε ο Kevin J. Stansfield, Διευθυντής της Strategy&, μέλους του διεθνούς δικτύου της PwC, ενώπιον εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και φορέων από το δημόσιο τομέα. Πρόκειται για την πιο σημαντική έκδοση του Harvard Business Review σε θέματα στρατηγικής για το 2016, η οποία αναλύει τους τρόπους με τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να απαλείψει το χάσμα μεταξύ της θεωρίας μιας επιχειρηματικής στρατηγικής και της εκτέλεσής της, με απώτερο στόχο την επίτευξη του επιθυμητού ρυθμού ανάπτυξης. Αποτελεί στην ουσία έναν πρακτικό οδηγό με βήματα προς την επιτυχή εφαρμογή στρατηγικών από τις επιχειρήσεις, ο οποίος βασίζεται σε εις βάθος μελέτη δεκατεσσάρων διεθνών εταιρειών που έχτισαν την επιτυχία τους αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους. Συγγραφείς του βιβλίου είναι οι Paul Leinwand, Global Managing Director της Strategy& και Cesare Mainardi, πρώην CEO των Booz & Company και Strategy&, οι οποίοι θεωρούνται κορυφαίοι σε θέματα στρατηγικής.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν ανώτερα διοικητικά στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων που διακρίνονται για την επιτυχή εφαρμογή επιχειρηματικών στρατηγικών, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Νικόλας Σιακόλας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φ. Φωτιάδης, κ. Αλέξης Φωτιάδης. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Συνέταιρος της PwC και Υπεύθυνος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, κ. Φίλιππος Σώσειλος.

Στήριξη προς τις κυπριακές επιχειρήσεις

Το νέο πρόγραμμα στήριξης των κυπριακών επιχειρήσεων της PwC Κύπρου που ανακοινώθηκε στην εκδήλωση, στοχεύει  στην αξιοποίηση της εξειδικευμένης γνώσης που διαθέτει ο οργανισμός προς όφελος του τοπικού επιχειρειν. Η PwC θα θέσει υπό την ομπρέλα του προγράμματος αυτού μια σειρά από νέες δράσεις καθώς και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, συνέδρια καθώς και άλλες δραστηριότητες του οργανισμού για το 2016-2017 που άπτονται των επιχειρηματικών θεμάτων.

 

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, κ. Ευγένιος Ευγενίου, ανέφερε: «Νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που η απόφαση του οργανισμού μας να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις κυπριακές επιχειρήσεις συμπίπτει χρονικά με την έκδοση του βιβλίου ‘Strategy That Works’, ενός χρήσιμου εργαλείου που περιλαμβάνει ουσιαστικές συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή στρατηγικών επιχειρηματικής ανάπτυξης. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή των κυπριακών επιχειρήσεων στην προσπάθεια για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, το πρόγραμμα θα προσαρμόσει όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του οργανισμού στις στις δικές τους ανάγκες».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση