ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επεκτείνεται η συνεργασία της RCB με την ΕΤΕπ

Η τράπεζα πρόκειται να διοχετεύσει άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ στην κυπριακή οικονομία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την επέκταση της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την κυπριακή κυβέρνηση με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης για την οικονομία της Κύπρου μέσω της παροχής στήριξης σε μικρές και μεσαίες κυπριακές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η RCB Bank.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της τράπεζας, σε συνέχεια της τρέχουσας συνεργασίας μεταξύ της RCB και της ΕΤΕπ που αφορούσε την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων από κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκά επιτόκια χορηγήσεων, η RCB Bank Ltd πρόκειται να διοχετεύσει άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ στην κυπριακή οικονομία, τα οποία «αποτελούν ανταγωνιστικές δανειοδοτικές λύσεις για νέες επενδύσεις με μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής, χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης και ευνοϊκούς όρους για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν άλλωστε την ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Χαιρετίζοντας την επέκταση της συνεργασίας της Τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο CEO της RCB Bank Δρ. Kirill Zimarin εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες προς την ΕΤΕπ για την επέκταση της συνεργασίας και διαβεβαίωσε ότι η RCB Bank παραμένει δεσμευμένη στην παροχή των πολλά αναγκαίων και ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων που οι μικρομεσαίες και κυπριακές επιχειρήσεις χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια στην Κύπρο.

«Συνεργασίες σαν κι’ αυτή είναι καίριας σημασίας καθότι βοηθούν την πραγματική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται ούτως ώστε η χώρα να επανακτήσει την θέση που της αξίζει», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση