ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

11,4 εκατ. εξασφάλισε το ΥΠΠ από ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά έργα

Το Υπουργείο συμμετέχει ως συντονιστής σε πέντε και ως εταίρος στα υπόλοιπα οκτώ

ΚΥΠΕ

Δεκατρία ανταγωνιστικά έργα, συνολικής αξίας €11.483.702, στα οποία συμμετέχει ως Συντονιστής σε πέντε και ως Εταίρος στα υπόλοιπα οκτώ, εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τα έτη 2013-2015, στο πλαίσιο των στοχευμένων προσπαθειών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τα προγράμματα υλοποιούνται από διάφορες Διευθύνσεις/Υπηρεσίες του Υπουργείου. Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο συμμετείχαν φορείς από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των 13 ανταγωνιστικών έργων ανέρχεται στα €11.483.702 εκ των οποίων το €1.775.098 αφορά το συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό που αναλογεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα των έργων, όπως μερική κάλυψη μισθών, έξοδα υλοποίησης δραστηριοτήτων καθώς και διακρατικές κινητικότητες.

Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέσω της εξασφάλισης των έργων αυτών, είναι η εξασφάλιση πρόσθετων κονδυλίων για την εφαρμογή καινοτόμων έργων και την προώθηση των προσπαθειών για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, την αναβάθμιση του περιεχομένου της εκπαίδευσης και την ενίσχυση των προσπαθειών για στήριξη των άνεργων επιστημόνων.

Για επίτευξη των πιο πάνω, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προέβη στην ενίσχυση της ικανότητας των λειτουργών του για αξιοποίηση ευκαιριών χρηματοδότησης, μέσα από την κατάλληλη ενημέρωση και επιμόρφωση, καθώς και στη δημιουργία δομών που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη συνεργασιών για την υποβολή προτάσεων, έτσι ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες έγκρισής τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξασφάλισε και 11 Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στο πλαίσιο κυρίως του προγράμματος Erasmus+ τα οποία χρηματοδοτούνται απευθείας από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων αυτών ανέρχεται σε €1.562.994 εκ των οποίων οι €432.429 αφορούν τον συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό που αναλογεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση