ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παγκόσμια Φορολογική Ανασκόπηση – Εταιρική Φορολογία από την PwC

Η έκθεση σκιαγραφεί φορολογικούς συντελεστές και κανόνες σε περισσότερες από 150 χώρες

Δελτίο Τύπου

Η PwC έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της με τίτλο «Παγκόσμια Φορολογική Ανασκόπηση – Εταιρική Φορολογία 2016/17», που αποτελεί την πιο πρόσφατη συνολική παρουσίαση των παγκόσμιων συντελεστών και κανόνων εταιρικής φορολογίας 150 και πλέον χωρών.

Δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στοχεύουν στην ενίσχυση της φορολογικής διαφάνειας αλλά και στην αύξηση των διασυνοριακών δραστηριοτήτων, ο οδηγός αυτός προσφέρει στους επαγγελματίες του τομέα πρόσβαση στους πιο πρόσφατους φορολογικούς συντελεστές και σε άλλες σημαντικές πρόνοιες της φορολογικής νομοθεσίας σ’ένα ευρύ φάσμα χωρών. Ο οδηγός περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία και παραθέτει βασικές πληροφορίες για τον εταιρικό φόρο εισοδήματος, τις φορολογικές εκπτώσεις, τη φορολογία ομίλων, πιστώσεις και κίνητρα, παρακρατήσεις φόρου, έμμεση φορολογία και φορολογική διαχείριση.

«Σε όλο τον κόσμο, τα φορολογικά συστήματα εξελίσσονται συνεχώς. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμένουνενήμερες σχετικά μεόλες τις πτυχές της φορολογικής συμμόρφωσης, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Στέλιος Βιολάρης, Συνέταιρος Συμβουλευτικών Φορολογικών Υπηρεσιών στην PwC Κύπρου. «Η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις πιο πρόσφατες πληροφορίες των εμπειρογνωμόνων μας είναι εξαιρετικής σημασίας για χιλιάδες ανθρώπους και επιχειρήσεις που αξιοποιούν τις ανασκοπήσεις μας ώστε να λάβουν σωστές αποφάσεις».

Ο οδηγός, που βρίσκεται αναρτημένος διαδικτυακά στη σελίδα www.pwc.com/taxsummaries, συντάχθηκε από τοπικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα φορολογίας της PwC. Περιλαμβάνει 155 ανασκοπήσεις χωρών με δεδομένα που ξεπερνούν τις 2,000 σελίδες, καλύπτοντας χώρες από την Αλβανία μέχρι τη Ζιμπάμπουε. Διατίθεται δωρεάν σε μορφή pdf, ebook, αλλά και σε ψηφιακή έκδοση και έκδοση για κινητά τηλέφωνα, οι οποίες μπορούν να «κατεβούν» στις αντίστοιχες συσκευές με ευκολία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι, η διαδικτυακή έκδοση είχε τα ψηλότερα επίπεδα επισκεψιμότητας, με περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια επισκέψεις, μια αύξηση της τάξης του 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση