ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγώνας δρόμου για την καλύτερη διατροφή δυο χιλιάδων παιδιών

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν πέντε χιλιόμετρα στο «Run as One»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με στόχο τη δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου διατροφής για δύο χιλιάδες παιδιά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Έγκωμη, φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου.
Η διοργάνωση με τίτλο, «Run As One» αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι «έτρεξαν» στηρίζοντας την πρωτοβουλία των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τίτλο «Παιδί, Διατροφή και Υγεία». .

Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου διατροφής για 2.000 παιδιά, 9-12 χρόνων, από μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου.

Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Έγκωμης κ. Ζαχαρίας Κυριάκου ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία για προαγωγή της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στα παιδιά.
Εκ μέρους των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ ο Γιώργος Θεοδότου σημείωσε πως το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε όλη την τρέχουσα σχολική χρονιά και στόχο έχει τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και την αλλαγή του καθιστικού τρόπου ζωής των παιδιών, αλλά και όλων μας».

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η αντιδήμαρχος Λευκωσίας Σούλα Κολακίδου ενώ την διοργάνωση στήριξαν με την παρουσία τους ο 8ος Ολυμπιονίκης της Δισκοβολίας Απόστολος Παρέλλης, η σπρίντερ Ραμόνα Παπαϊωάννου καθώς και άλλοι αθλητές όπως Άντρη Χριστοφόρου, η Νεκταρία Παναγή και ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής.

Οι νικητές

Στα 5χλμ νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Ττοφή, με δεύτερο τον Πανίκο Στυλιανού και τρίτο τον Πάνο Γεωργιάδη, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Αντωνία Ορφανού, δεύτερη η Νάτα Παναγιώτου και τρίτη η Κατερίνα Περικλέους.
Τη βραδιά έκλεισαν οι Onirama, σε ένα μεγάλο πάρτι με το οποίο κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τα 20χρονα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Το «Run As One» στήριξε η Τράπεζα Κύπρου, χορηγοί ήταν η ACS Courier, το τυπογραφείο Landas, το φυσικό νερό πηγής «Κύκκος» και το Lucozade και υποστηρικτής το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση