ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντάλλαξαν απόψεις ο Σύνδεσμος Τραπεζών και ΕΔΕΚ

Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας όπως οικονομία και τραπεζικός κλάδος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, κ. Γιώργο Γεωργίου και τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, κ. Μιχάλη Καμμά, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και βουλευτής του κόμματος, κ. Κωστής Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τραπεζών στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου.

Σε εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας σε σχέση με την οικονομία και πιο ειδικά τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και θέματα που προκύπτουν από τις συζητήσεις και διεργασίες που πραγματοποιούνται σε επίπεδο Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση των δεδομένων της κυπριακής οικονομίας. Ταυτόχρονα, από πλευράς Συνδέσμου έγινε ενδελεχής ανάλυση των στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας, αναφορικά με τα ΜΕΔ και δη για τις αναδιαρθρώσεις, παρουσιάζοντας τη σαφώς βελτιωμένη εικόνα που προκύπτει εντός του 2016 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές και με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα και έχει ως στόχο, εντός των επόμενων εβδομάδων, να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο συναντήσεών της με την πολιτική ηγεσία του τόπου. Οι συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο δημόσιου διαλόγου για ανταλλαγή απόψεων και θέσεων που ο Σύνδεσμος Τραπεζών διαχρονικά επιδιώκει να έχει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X