ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Γιώργος Σταθόπουλος στην Golden Gallery by Kapatays

Η έκθεση έχει την τιμή να φιλοξενεί τη 2η ατομική έκθεση του κορυφαίου Έλληνα εικαστικού

Δελτίο Τύπου

Η Golden Gallery by Kapatays, πέντε χρόνια μετά, έχει και πάλι την τιμή να φιλοξενεί τη 2η ατομική έκθεση του κορυφαίου Έλληνα εικαστικού Γιώργου Σταθόπουλου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στις 7μ.μ.

Η έκθεση, κατά την οποία θα παρουσιαστούν πάνω από 30 νέες εικαστικές προτάσεις του καλλιτέχνη, θα διαρκέσει από τις 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016 και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, από τις 10:00 – 13:30 και 15:30 – 19:30.

Ο Γιώργος Σταθόπουλος, που ανήκει στη γενιά των σύγχρονων ζωγράφων, γεννήθηκε το 1944 στην Καλλιθέα (Προστοβά) Τρικάλων. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. στην Αθήνα (1966 – 1971) κοντά στους Γιάννη Μόραλη, Νίκο Νικολάου, Γιάννη Παππά και Δημήτρη Καλαμαρά. Το έργο του κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας και συνδυάζει υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε μια απλοϊκή γραφή.

Ψάχνει και ανακαλύπτει σχέσεις χρωμάτων, σχεδίων και πουλιών, επιζητεί τη σύζευξή του με το απόκοσμο και το αληθινό, λειτουργεί με ευαισθησία και σκέψη. Χρησιμοποιεί τα γνήσια μέσα της ζωγραφικής για να καταγράψει τη σύγχρονη απελπισία και για να αναδημιουργήσει τον ζωγραφικό του κόσμο, όπου η ροή του χρόνου σταματά σε ένα διαρκές σήμερα. Πραγματεύεται μια δική του μεταφυσική, όπου με σχέδιο και χρώμα ποιεί ένα γάργαρο κόσμο καλοσύνης, μέσα από την αισθησιακή και χαρμόσυνη αγιογραφία προσώπων, κοριτσιών, ανδρών και πραγμάτων.

Οι φόρμες του, ανεπηρέαστες από διάφορους «μοντερνισμούς», τον καθιστούν ένα γνήσιο ερωτικό ζωγράφο-ποιητή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X