ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μείωση των ετήσιων κερδών της ανακοίνωσε η easyJet

Eπηρεάστηκε αρνητικά από την έκθεσή της στην Αίγυπτο, την Τουρκία και τις γαλλικές πόλεις

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η βρετανική αεροπορική εταιρία easyJet ανακοίνωσε σήμερα μείωση στα ετήσια κέρδη της για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια καθώς επλήγη από τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, ενώ προβλέπει περαιτέρω μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων φέτος.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους μετά τη Ryanair επηρεάστηκε αρνητικά από την έκθεσή της στην Αίγυπτο, την Τουρκία και τις γαλλικές πόλεις του Παρισιού και της Νίκαιας, που επλήγησαν από τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς και από την υποχώρηση της λίρας μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.

Η εταιρία είπε ότι αναμένει τα έσοδα ναύλου ανά θέση να μειωθούν κατά 5-9% περίπου το 2017 ύστερα από μείωση 6% το 12μηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα της κοστίσει περίπου 10 εκατ. λίγες το να αποκτήσει άδεια λειτουργίας σε ένα άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα δικαιώματά της να πετά μεταξύ και εντός της ΕΕ, που αποτελεί περίπου το ένα τρίτο του δικτύου της.

Για την ετήσια χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η easyJet ανακοίνωσε μείωση κατά 28% των ετήσιων προ φόρων κερδών στα 495 εκατ. λίρες (618 εκατ. δολάρια). Πρόκειται για την πρώτη μείωση από το 2009, με τα κέρδη της, ωστόσο, να διαμορφώνονται κοντά στο υψηλότερο σημείο του εύρους των προβλέψεων - 490 εκατ. με 495 εκατ. λίρες – που εκτίμησε τον περασμένο μήνα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X