ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρ. Κύπρου και Ελληνική ενδιαφέρονται για την Εθνική

Αυξάνεται το αρχικό ενδιαφέρον για τη θυγατρική του ελληνικού Ομίλου

Τελικά όχι μόνο η Ελληνική Τράπεζα αλλά και η Τράπεζα Κύπρου επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την Εθνική Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Περίπου 20 μέρες πριν την υποβολή δεσμευτικής φύσεως προτάσεων, η Τράπεζα Κύπρου εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στη διαδικασία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα προχωρήσει και στην υποβολή προσφοράς.
Επίσημα πάντως, καμία από τις δύο τράπεζες δεν σχολιάζει τις πληροφορίες.

Η διαδικασία έχει ποια προχωρήσει αρκετά και αυτές τις μέρες γίνονται συναντήσεις με τη διευθυντική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου αλλά και με τη Credit Suisse που έχει αναλάβει τη διαδικασία, για υποβολή ερωτήσεων και επεξηγήσεις. Θεωρείται βέβαιο πως θα ζητηθούν πρόσθετα στοιχεία από τους ενδιαφερόμενους με τα δάνεια των 700 εκατ. ευρώ να είναι στο επίκεντρο.

Το ζωηρό ενδιαφέρον για την τράπεζα αποδεικνύουν και οι προθήκες που κάνουν στις ομάδες τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές με στόχο να ενισχύσουν το προφίλ του αλλά και την επιρροή τους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων στην Αθήνα, τόσο εντός όσο και εκτός τράπεζας όταν έρθει η ώρα για την τελική διαπραγμάτευση.

Ισχυρά χαρτιά για την τράπεζα θεωρούνται τόσο η κερδοφορία που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η θυγατρική όσο και το δυνατό πελατειακό χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις του εγχώριου επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Πάντως, τα τελευταία χρόνια λόγω και της κρίσης, η πιστωτική επέκταση της τράπεζας περιορίστηκε ενώ αντίθετα αυξήθηκαν οι επενδύσεις της σε κυπριακά κρατικά ομόλογα.

Όπως έγραψε ξανά η «Κ», έντονο είναι το ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα υποβάλουν δεσμευτική προσφορά. Οι ενδιαφερόμενοι ξένοι επενδυτές φαίνεται πως είναι: Societe Generale Λιβάνου με σύμβουλο την Delfi Partners, Atlas Merchant Capital- Elements Capital Partners, ρωσικό επενδυτικό ταμείο και ο ελληνικών συμφερόντων όμιλος Libra.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση