ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eurobank: Στα 28.9 εκατ. τα κέρδη του εννιαμήνου

Οι καταθέσεις φτάνουν τα 3.658 εκατ. και ο δείκτης Δανείων προς Καταθέσεις στο 24%

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κέρδη ύψους 28.9 εκατ. ευρώ σημείωσε η Eurobank Κύπρου στο εννιάμηνο του έτους 2016. Τα Μη εξυπηρετούμενα Δάνεια για το διάστημα Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2016 ανέρχεται στο 7%.

Η EurobankCyprusLtd («EurobankΚύπρου»)τοΕνιάμηνο του 2016 διατήρησε:

• Ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα ΕΥΡΩ28.9 εκατ. μετά φόρων.

• Ισχυρή κεφαλαιακή θέση,με τονδείκτηΚεφαλαιακής Επάρκειας(CapitalAdequacyRatio) στο 29,1% και τον δείκτη Κοινών Μετοχών (CET1) στο 27,0%.

• Σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν τα ΕΥΡΩ 3.658εκ. και τον δείκτη Δανείων προς Καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο24%.

• Πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου,με τον δείκτη Μη ΕξυπηρετούμενωνΔανείων(NPEratioστη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ)να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 7%.

• Αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 30%.

Η συνεχιζόμενη θετική πορεία της EurobankΚύπρου αποδεικνύει τις στέρεες βάσεις που λειτουργεί η Τράπεζα αλλά και την εδραίωση της ως ενός από τους πιο σημαντικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς του τόπου στους τομείς του PrivateBanking, των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών. Αυτή η πορεία στηρίζεται μεταξύ άλλων στις επιτυχημένες στρατηγικές επιλογές της Τράπεζας, στην ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, τόσο σε επίπεδο ισολογισμού αλλά και οργανικής επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας.Περαιτέρω, η ποιότητα του προσωπικού, η προσήλωση στην άριστη εξυπηρέτησηάλλα και η ορθή διαχείριση κινδύνων αποτελούν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που έχουν βοηθήσει την Τράπεζα να σφραγίσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο.

"Σύντομα φτάνουμε στο τέλος μιας χρονιάς όπου κατά την άποψη μας έχουν τεθεί οι βάσεις στην οικονομία που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Επειδή όμως κάποιες προκλήσεις ακόμα παραμένουν, όπως το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παρατηρούμενη καθυστέρηση σε κάποιες μεταρρυθμίσεις στον Δημόσιο τομέα, είναι σημαντικό όπως παραμείνει η προσήλωση στις απαιτούμενες αλλαγές που ακόμα εκκρεμούν, για να βελτιώσουμε την εικόνα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Η Eurobank Κύπρου από τη πλευρά της, θα συνεχίσει να στηρίζει με συνέπεια την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X