ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρευνα για τις προκλήσεις και προτεραιότητες ρώσων στην Κύπρο

Η εργασία ανατέθηκε από τον Κυπρο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο στην ΕΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κύπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος έχει αναθέσει στην ΕΥ Κύπρου τη διενέργεια της πρώτης έρευνας μεταξύ Ρώσων επιχειρηματιών, οι οποίοι διαμένουν ή/ και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Η Έρευνα επιδιώκει να αξιολογήσει και να καταγράψει το επίπεδο της εμπιστοσύνης, τις προοπτικές, τις προτεραιότητες και τα πιθανά εμπόδια τα οποία αντιμετωπίζει η ρωσική επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου, και να εξετάσει πως οι Ρώσοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις τους. Επιπρόσθετα, η Έρευνα στοχεύει να εντοπίσει συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, να παρέχει απαντήσεις και να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων παράλληλα με την κυπριακή κυβέρνηση.

Ο Νίκ Νικολάου, συνέταιρος στο τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών στην ΕΥ Κύπρου, δηλώνει σχετικά:

«Με τη σταθερή αύξηση ρωσικών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών στελεχών στην Κύπρο κατά την τελευταία δεκαετία, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξετάσουμε κατά πόσον το παρόν φορολογικό, νομικό και γενικότερα το επαγγελματικό περιβάλλον στην Κύπρο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις ανάγκες της ρωσικής κοινότητας καθώς διευρύνεται. Ελπίζουμε ότι η Έρευνα θα μας δώσει χρήσιμη πληροφόρηση, ώστε σε συνεργασία με τον Κύπρο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και την κυβέρνηση, να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο.»

Ο Άντης Ναθαναήλ, Διευθυντής του Κύπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου σχολιάζει:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ΕΥ Κύπρου για να διενεργήσουμε μια δυναμική έρευνα και να παραδώσουμε απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε την εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία της ΕΥ Κύπρου για τον εντοπισμό και την ανάλυση των  βασικών προτεραιοτήτων, των κοινών προβλημάτων και να προωθήσουμε την επίλυση τους σε συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση.»

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αναλυθούν από την ΕΥ Κύπρου για την ετοιμασία μιας περιεκτικής μελέτης, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα στους επόμενους μήνες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση