ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

2ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από PwC

Μαζί με το Παν. Κύπρου, επικεντρώθηκαν στις αλλαγές του επιχειρηματικού οικοσυστήματος

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με την PwC Κύπρου.

Το διήμερο φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, επικεντρώθηκε στις ραγδαίες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα του 21ου αιώνα και στην ανάγκη συνεχούς προσαρμογής της ακαδημαϊκής κοινότητας στα νέα δεδομένα.

Όπως αναλύθηκε από τους ομιλητές, η φύση της αλλαγής αυτής δεν είναι ακόμα απόλυτα κατανοητή, ενώ εκτιμάται ότι αν και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κέντρα έρευνας, διδασκαλίας και επιρροής τις επόμενες δεκαετίες, θα πρέπει ωστόσο να βρουν έναν τρόπο να ανταποκριθούν στην ανάπτυξη της ακαδημαϊκής γνώσης και να ενσωματωθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα, το οποίο μεταμορφώνεται διαρκώς.

Στο φόρουμ, το οποίο παρακολούθησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και ενδιαφερόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, συζητήθηκαν θέματα όπως η σχέση μεταξύ ακαδημίας και αγοράς, η χρησιμότητα της επιχειρηματικότητας, ο ρόλος της γενιάς των «millennials» στα πανεπιστήμια και η ανάγκη ανάπτυξης υποδομών για τη διάδοση σχετικών τεχνολογιών. Κατά τη δεύτερη μέρα του φόρουμ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα θέματα που αναλύθηκαν.

Το Φόρουμ χαιρέτισε με ομιλία του ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwCΚύπρου, κ. Ευγένιος Ευγενίου, ενώ την εισαγωγή στη θεματική έκανε ο Δρ. Μάριος Δικαιάκος, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Ευγενίου υπογράμμισε την ανάγκη θέσπισης διαύλων επικοινωνίας μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας ως μέσων επίτευξης βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. «Για να πετύχουμε συνθήκες βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης προϋπόθεση αποτελεί η αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας με στόχο την ανάπτυξη σε νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Η συνεργασία μεταξύ PwCκαι Πανεπιστημίου Κύπρου εξυπηρετεί ακριβώς το σκοπό αυτό και ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για περισσότερες συνεργασίες που θα επιβεβαιώνουν ότι η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση».

Με τη σειρά του, ο κ. Κωνσταντίνου σχολίασε: «Η οικονομία και η κοινωνία έχουν ανάγκη από τη διοχέτευση νέας γνώσης και καινοτομίας από τα εργαστήρια στην αγορά. Είναι διεθνώς αποδεκτό ότι μια πολύ σημαντική παράμετρος της οικονομικής ανάπτυξης σε μια σύγχρονη κοινωνία αφορά την αξιοποίηση της νέας γνώσης και των εφευρέσεων που αποτελούν απότοκα έρευνας και δράσης εκπαιδευτικών οργανισμών όπως είναι τα πανεπιστήμια καθώς και αποτέλεσμα της μεταφοράς τεχνογνωσίας και καινοτομίας από τα εργαστήρια στην αγορά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ετήσιος θεσμός του Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ PwCΚύπρου και Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η επιμόρφωση της πανεπιστημιακής κοινότητας, των επιστημόνων και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα, για τις ιδέες, τις πρακτικές, τις προοπτικές, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τους τομείς αυτούς, μέσα από τη φιλοξενία σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου. Για το σκοπό αυτό, κάθε χρόνο, το φόρουμ είναι αφιερωμένο σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση