ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρεμβαίνει ο ΥΠΟΙΚ για τη Cyta Hellas

Ζητά από την Επ.Οικονομικών να αποδεσμεύσει τα κονδύλια για τις αμοιβές των Συμβούλων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με σχετική επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Αβερωφ Νεοφύτου θέλει να πείσει την Επιτροπή να αποδεσμεύσει τα κονδύλια για τις αμοιβές των Συμβούλων που θα ασχοληθούν με την αποκρατικοποίηση της θυγατρικής της Cyta στην Ελλάδα.

Διευκρινίζει πως, χωρίς την έγκριση από την επιτροπή, των δαπανών για αγορά των συμβουλευτικών υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για τη διενέργεια νωρίτερης και ξεχωριστής συναλλαγής για τη Cyta-Hellas, δεν θα μπορεί να επιτευχθεί η παράκληση του διοικητικού συμβουλίου της Cyta για επίσπευση των αναγκαίων χειρισμών και δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Πρόσθετα, αναφέρει ότι, θα είναι ανοιχτές όλες οι επιλογές για την πώληση και των 100% των μετοχών, να πωληθούν λιγότερες ή και να εξεταστούν άλλες επιλογές.

Αναλυτικότερα, διευκρινίζει επακριβώς στην επιστολή τα ακόλουθα:

α)Θα είναι ανοικτές όλες οι επιλογές, πχ. πώληση 100%, πώληση μικρότερου ποσοστού, άλλες επιλογές

β) Ο χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Citigroup έχει ενημερωθεί και θα προβεί σε αξιολόγηση του οποιουδήποτε ενδιαφέροντος ή πρότασης τυχόν προκύψει, πέραν της προνοούμενης από το διάταγμα συναλλαγής πώλησης των μετοχών.

γ) Θα εκδοθεί νέο τροποποιητικό διάταγμα, ανάλογα με την περίπτωση, εάν οι σχετικές αναλύσεις ή η αξιολόγηση οποιουδήποτε ενδιαφέροντος ή εναλλακτικής πρότασης οδηγούν στο συμπέρασμα πως είναι προς το συμφέρον του κράτους.

δ) Η συναλλαγή της Cyta Hellas δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς την έγκριση από τη Βουλή των αποτελεσμάτων της διαδικασίας.

Χαιρετίζουν την απόφαση οι ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Cyta και οι Συντεχνίες μέλη της, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ, χαιρετίζουν την απόφαση του ΔΣ της Cyta, όπως και την πολιτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης, να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση της θυγατρικής εταιρείας Cyta Ελλάς Τηλεπικοινωνιακή Ανώνυμος Εταιρεία (Cyta Hellas).

Με επιστολή προς τον ΥΠΟΙΚ, δηλώνουν τη στήριξη τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, για την πρόθεση του να προχωρήσει σε ανεξάρτητη μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αποκρατικοποίηση της Cyta Hellas, αφού θα είναι ανοικτές όλες οι επιλογές όπως πώληση 100%, πώληση μικρότερου ποσοστού ή άλλες επιλογές.

"Πιστεύουμε ότι με την ανάθεση της διαδικασίας στον Έφορο Αποκρατικοποίησης και στους συμβούλους του για τη σχετική μελέτη, διασφαλίζεται η αναγκαία ανεξαρτησία και διαφάνεια ώστε η Cyta να αποκομίσει το μέγιστο όφελος από την αποεπένδυση στην Cyta Hellas", καταλήγει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση