ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων από το ΙΠΕ

Σημαντικές ανακοινώσεις για τα Προγράμματα «RESTART 2016-2020»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ)προχώρησε σε σημαντικές νέες ανακοινώσειςπου αφορούν τα Προγράμματα «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομίατα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα ενώπιον της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν πέντε νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων ερευνητικών έργων για ισάριθμα Προγράμματα και ενεργοποιήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής προτάσεων για δύο Προγράμματα για τα οποία παραχωρήθηκε παράλληλαχρονική παράταση στην υποβολή προτάσεων.

Οι πέντε νέες προσκλήσεις αφορούν στα Προγράμματα:

• «Νέες Στρατηγικές Μονάδες Υποδομής-Νέοι Επιστήμονες», με στόχο τη δημιουργία νέων διακριτών ερευνητικών μονάδων, υπό το συντονισμό νέων επιστημόνων.
• «Νησίδες Αριστείας» με στόχοτην προώθηση της επιστημονικής αριστείας.
• «Έρευνα στις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις», με στόχο την ενθάρρυνση των Νεοσύστατων Επιχειρήσεων να εμπλακούν σε δραστηριότητες έρευνας για τη δημιουργία νέων ή την ουσιαστική βελτίωση υφιστάμενων προϊόντων/υπηρεσιών/μεθόδων.
• «Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες-Τοπική Ανάπτυξη (SolarEranetCofund)», με στόχο τη δημιουργία διεθνικών δικτύων για εκπόνηση ερευνητικών έργων στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια.
• «Διακρατικές Συνεργασίες: Κύπρος - Γαλλία, με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Τα Προγράμματα αυτά, με συνολικό προϋπολογισμό €19 εκατομμυρίων, θα χρηματοδοτήσουν έργα έρευνας και καινοτομίας υψηλού ποιοτικού επιπέδου σε τομείς αιχμής και απευθύνονται σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και άλλους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Οι προσκλήσειςυποβολής προτάσεων καθορίζουντον συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό ανά πρόσκληση, τη μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο, τις προθεσμίες υποβολής προτάσεων, ειδικούς όρους και προϋποθέσεις καθώς και λεπτομέρειες πάνω στα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων.

Ενεργοποιήθηκε, επίσης, το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής προτάσεων για τα Προγράμματα «Διδάκτωρ» και «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» ενώπαράλληλα παραχωρήθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους. Οι νέες ημερομηνίες είναι η 13η Ιανουαρίου 2017 και η 20η Ιανουαρίου 2017 αντίστοιχα. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης «IRIS» στη διεύθυνση:https://iris.research.org.cy.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση