ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η γαλλική Vivendi προσπαθεί να «αλώσει» τον ιταλικό όμιλο Mediaset

O γαλλικός όμιλος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 12,32% μέχρι στιγμής

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κυρίαρχη είδηση στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί η δήλωση του γαλλικού ομίλου του τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Vivendi ότι θα προσπαθήσει να θέσει υπό τον έλεγχό της τον όμιλο Μediaset, της οικογένειας Μπερλουσκόνι. Όμιλο στον οποίο ανήκουν, μεταξύ των άλλων, τρία ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Μέχρι αυτή την στιγμή ο γαλλικός όμιλος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 12,32% του μετοχικού κεφαλαίου του Mediaset, με επόμενο διακηρυγμένο στόχο να έχει οριστεί στο 20%. Ο όμιλος Fininvest, όμως, της οικογένειας Μπερλουσκόνι απαντά ότι διαθέτει πάνω από το 39% του μετοχικού κεφαλαίου και πως «δεν εννοεί να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την θέση που κατέχει σήμερα», δηλαδή «του κύριου μετόχου αναφοράς του ομίλου Mediaset».

Παράλληλα, η Fininvest έκανε γνωστό ότι κατέθεσε στην εισαγγελία του Μιλάνου, καταγγελία σε βάρος του ομίλου Vivendi, για προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς. Σε ό,τι αφορά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ακύρωσε τη συμμετοχή του σε παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου της Rai Μπρούνο Βέσπα, η οποία είχε προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη, και αποφάσισε να μείνει στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Πολλοί σχολιαστές διερωτώνται, τώρα, αν η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι πρόκειται να προβεί σε κάποια κίνηση προς υπεράσπιση της «ιταλικής ταυτότητας» του ομίλου Mediaset. Κάτι τέτοιο όμως θα μπορούσε να προσκρούσει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που εγγυάται την ελεύθερη επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X