ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ιωάννης Μάτσης νέος CEO της Ελληνικής

Ο Bert Pijls αποχωρεί από CEO της Ελληνικής για οικογενειακούς λόγους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναλαμβάνει τα ηνία της Ελληνικής Τράπεζας ο Ιωάννης Μάτσης, αντικαθιστώντας τον Ολλανδό Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της, Bert Pijls. Ο κ. Pijls αποχωρεί για καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, αλλά θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Τράπεζα για συγκεκριμένα θέματα στρατηγικής. Ο διορισμός του κ. Μάτση υπόκειται στην έγκριση των εποπτικών αρχών.

Σημειώνεται πως μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μάτση, χρέη Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή θα εκτελεί ο κ. Φοίβος Στασόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ομίλου, Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Ασφαλειών.

Ο Ιωάννης Μάτσης διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 24 Δεκεμβρίου 2013. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Μέλος της Επιτροπής Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Ο κ. Pijls κατείχε από τις 12 Ιανουαρίου 2015 τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή στον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας, όντας ο πρώτος CEO τράπεζας που έτυχε του ελέγχου και της έγκρισης του νεοσυσταθέντος Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής, "ο κ. Μάτσης με πολυετή και διεθνή πείρα στο χρηματοπιστωτικό τομέα, και άριστος γνώστης της Τράπεζας αλλά και της κυπριακής οικονομικής και της επιχειρηματικής πραγματικότητας, κρίθηκε ως ο καταλληλότερος για να αναλάβει την θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και να ηγηθεί στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της Τράπεζας για αναδιοργάνωση και ανάπτυξη".

Αναφορικά με την αποχώρηση του κ. Pijls, η τράπεζα αναφέρει ότι "το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση του προς τον κ. Pijls και θα βρίσκεται δίπλα του, στηρίζοντας τον, σε σχέση με το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει".

Ποιος είναι ο Ιωάννης Α. Μάτσης

Γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1969. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και σπούδασε Χημική Μηχανική (B.A., M.Eng.) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι Συνεταίρος της Point Nine Ltd, την οποία συν ίδρυσε το 2008. Η Point Nine Ltd προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες και χρηματοοικονομικά λογισμικά προγράμματα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μεταξύ του 1994 και 2008, εργάστηκε στο Λονδίνο. Ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, Ομάδα Δομημένων Συναλλαγών στην Mizuho International plc από το Μάιο 2003 μέχρι το Μάρτιο 2008, οπού δημιούργησε και διεύθυνε την ομάδα για την δόμηση και την συναλλαγή πιστωτικών, επιτοκιακών και συναλλαγματικών παραγώγων. Μεταξύ Ιουνίου 1997 και Μαΐου 2008, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, Ομάδα Πιστωτικών Παραγώγων στην ING Barings. Μεταξύ Σεπτεμβρίου 1996 και Ιουνίου 1997, ήταν Αντιπρόεδρος, Ομάδα Δομημένων Προϊόντων στην Chase Manhattan. Ξεκίνησε την καριέρα του τον Ιανουάριο 1994 στην ING Barings.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση