ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα: Ακόμα αναζητείται διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς

Διέξοδο μέσω τρίτου προσώπου

Newsroom Κ, Αθήνα

Την προηγούμενη Τετάρτη συνεδρίασε το Δ.Σ. της Πειραιώς, το οποίο όμως δεν κατέληξε σε αποφάσεις για το φλέγον ζήτημα καθώς επενέβη ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) και με ηλεκτρονικό μήνυμα ζήτησε να μην ληφθούν αποφάσεις προκειμένου να εξεταστούν εις βάθος οι δύο υποψήφιοι. Το γεγονός ότι το email έφτασε αφού είχε ξεκινήσει το Δ.Σ. –αλλά και η γενικότερη στάση του SSM– προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και αιτιάσεις. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό ,με επιστολή του ο Ανθιμος Θωμόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και εκ νέου υποψήφιος, γνωστοποίησε την απόφασή του στο Δ.Σ. να μην συμμετέχει στη διαδικασία. Αντίθετα, ο δεύτερος υποψήφιος, Χρήστος Παπαδόπουλος, με επιστολή αντέδρασε στην παρέμβαση του SSM, σημειώνοντας ότι δεν έχει καμία εκκρεμότητα και υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει σχετική αρνητική απόφαση από την ευρωπαϊκή εποπτεία. Είναι η δεύτερη φορά που ο SSM μπλοκάρει την εκλογή του κ. Παπαδόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον απορρίπτει.

Στον απόηχο των εξελίξεων αυτών συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο είχε τοποθετηθεί υπέρ του κ. Παπαδόπουλου, και το οποίο ζήτησε από την διοίκηση της τράπεζας να αναλάβει άμεσα δράση και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Πειραιώς, κατέχοντας το 26% των μετοχών της τράπεζας.

Για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαδικασιών συμφωνούν οι πάντες εδώ και πολλούς μήνες, στην πράξη όμως δεν γίνεται τίποτα και η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ που μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα πλήττοντας την εικόνα και την αξιοπιστία της τράπεζας, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου εργάζεται εντατικά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε στενή συνεργασία με τον SSM με στόχο η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου να ολοκληρωθεί εντός του έτους, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδος. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει απορριφθεί από τον SSM, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο πρόεδρος της Πειραιώς, κ. Χατζηνικολάου, εξετάζει όλες τις εναλλακτικές και το πιθανότερο είναι να επιλεγεί άλλο στέλεχος προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαδικασία. Αλλωστε, τους τελευταίους μήνες έχουν εξεταστεί δεκάδες υποψήφιοι και έτσι δεν τίθεται ζήτημα εκκίνησης νέας διαδικασίας από μηδενική βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X