ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΙΠΕ: Επιτυχία της Κύπρου στην έρευνα

Αυξημένη η συμμετοχή κυπριακών φορέων σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έξι από τις 25 προτάσεις για τη δημιουργία νέων δράσεων που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατάτο 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST περιλαμβάνουν κυπριακούς φορείς, ανακοινώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Το Πρόγραμμα COST έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πλαίσια για ερευνητική συνεργασία στην Ευρώπη. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτεί τα έξοδα συντονισμού και διαχείρισης Ερευνητικών Δικτύων, γνωστών ως Δράσεων, οι οποίες αποτελούν δίκτυα συνεργασίας ερευνητών που υλοποιούν στη χώρα τους ερευνητική εργασία σε συγκεκριμένο θέμα.Στο ΠρόγραμμαCOST, συμμετέχουν συνολικά τριάντα έξι χώρες.

Η Προϊσταμένη του Τομέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνούς συνεργασίας του ΙΠΕ Δρ. Καλυψώ Σέπουδήλωσε ότι «τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο, κάτι που υποδηλοί τις πολυδιάστατες δυνατότητες της ερευνητικής κοινότητας». Το ΙΠΕ, εξήγησε,έχει «αναλάβει τον συντονισμό του Προγράμματος στην Κύπρο, προωθώντας και ενδυναμώνοντας τη συμμετοχή της Κύπρου, στις Δράσεις του Προγράμματος». Σήμερα, πρόσθεσε, η Κύπρος συμμετέχεισε 148Δράσεις του COST που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος συμμετείχε στις συγγραφικές ομάδες έξισυνολικά Προτάσεων για δημιουργία νέων Δράσεων,οι οποίες περιλαμβάνονται μετά τη σχετική αξιολόγηση ανάμεσα στις 25 Προτάσεις που έχουν επιλεγεί και εγκριθεί για να δημιουργηθούν νέα δίκτυα στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του COSTτο 2016.

Για τη συμμετοχή ερευνητών σε μία από τις νέες Δράσεις καθώς και σε υφιστάμενες Δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτημα σε ειδικά διαμορφωμένο έντυπο, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Εφόσον η αίτηση αξιολογηθεί θετικά από το ΙΠΕ, τότε ζητείται η υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης (Memorandum of Understanding) από την Κυπριακή Κυβέρνηση και ορίζεται ο ερευνητής ως μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Δράσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση