ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμβιβάστηκαν στο 7,2 δις Deutche Bank και ΗΠΑ

Μικρότερο το ύψος της ποινής σε σχέση με τα 14 δις δολάρια που ήταν το αρχικό ποσό

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε καταρχήν συμβιβασμό ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξαν η Deutsche Bank και το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, σχετικά με τις καταγγελίες ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πουλούσε παραπλανητικά κάποια επενδυτικά προϊόντα πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το ύψος της ποινής για την Deutsche είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τα 14 δισεκ. δολάρια που είχαν αρχικά ζητήσει οι αμερικανικές Αρχές, ποσό που είχε τρομάξει τις αγορές δεδομένης της μικρής χρηματιστηριακής αξίας της τράπεζας συγκριτικά με το γιγαντιαίο χαρτοφυλάκιό της.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η Deutsche Bank θα καταβάλει πρόστιμο 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα 4,1 δισεκ. θα δοθούν με τη μορφή οικονομικής βοήθειας για πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, η οικονομική υποστήριξη αναμένεται να δοθεί με τη μορφή ευνοϊκής τροποποίησης δανείων και άλλους παραπλήσιους τρόπους σε βάθος τουλάχιστον πέντε ετών, όπως ανακοίνωσε η Deutsche Bank, σημειώνοντας πως κατ' αυτόν τον τρόπο το σκέλος των $4,1 δισεκ. δεν αναμένεται να επηρεάσει σοβαρά τον ισολογισμό της για το τρέχον έτος.

Ο συμβιβασμός έχει συμφωνηθεί επί της αρχής και συνεπώς υπάρχει μικρό ενδεχόμενο τροποποιήσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση