ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουριστικό ρεύμα από το Λίβανο θέλει ο ΚΟΤ

Στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού, η αγορά σημειώνει αύξηση της τάξης του 30%

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, διοργάνωσε εργαστήρι στη Βηρυτό, με έμφαση στον Γαμήλιο τουρισμό και τις ολιγοήμερες διακοπές, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν 21 κυπριακές εταιρείες (ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες) ενώ το επισκέφθηκαν πέραν των 55 Λιβάνιων ταξιδιωτικών πρακτόρων και άνω των 100 τουριστικών επαγγελματιών και άλλων παραγόντων από τον Λίβανο. Η διοργάνωση είχε στόχο την επαφή και γνωριμία με καινούργιες εταιρείες, την ανάπτυξη υφιστάμενων συνεργασιών και τη δημιουργία νέων στους πιο πάνω τομείς, με απώτερο σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά.

Ανάμεσα στις αραβικές αγορές, ο Λίβανος αποτελεί αγορά προτεραιότητας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αφίξεις από το Λίβανο. Για το 2016 υπολογίζονται 50,000 αφίξεις (2015:37,000), από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σύντομες αποδράσεις ολόχρονα. Στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού, η αγορά σημειώνει αύξηση της τάξης του 30% και ο Οργανισμός είναι αισιόδοξος για περαιτέρω αύξηση του συνεχώς αναπτυσσόμενου γαμήλιου τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά.

Το εργαστήρι, εκτός της εκπροσώπου του ΚΟΤ Αντιγόνης Καποδίστρια, προσφώνησε η Πρέσβειρα της Κύπρου στον Λίβανο κα. Χριστίνα Ράφτη, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα της αμφίδρομης συνεργασίας των δύο χωρών στον σημαντικό τομέα του τουρισμού με πολλαπλά οφέλη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X