ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμφωνία χρηματοδότησης τ/κ ΜμΕ μεταξύ EBRD και Garanti

Προνοεί 5 εκατ. ευρώ που θα στηρίξουν μικρές τ/κ επιχειρήσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συμφωνία χρηματοδότησης συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των μικρών τ/κ επιχειρήσεων, υπέγραψαν η τουρκική Garanti Bank με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η EBRD, αναμένει να βοηθήσει την τουρκική τράπεζα έτσι ώστε με τη σειρά της, να ενισχύσει τις χορηγήσεις της προς τις μικρές επιχειρήσεις στα κατεχόμενα.

Ο επικεφαλής της EBRD για την Κύπρο Libor Krkoška, ​​δήλωσε: « Η Garanti Bank υπήρξε μακροχρόνιος εταίρος μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εντείνουμε τη συνεργασία μας. Το μεγάλο δίκτυο καταστημάτων της στα κατεχόμενα, μας δίνει τη δυνατότητα να φτάσουν τα χρήματα αυτά σε μικρές επιχειρήσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα που αναζητούν χρηματοδότηση για να αναπτυχθούν. Βοηθώντας τις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, θα δώσει οικονομική ώθηση και θα βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για την επανένωση του νησιού».

Η Garanti Bank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Τουρκία, ενώ δραστηριοποιείται με επτά υποκαταστήματα στα κατεχόμενα, καθώς εξυπηρετεί κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση είναι μέρος μιας συνολικής επένδυσης 55 εκατ. ευρώ.

Μαζί με την ΕΕ, η EBRD ξεκίνησε το 2016 να χρηματοδοτεί τις μικρές επιχειρήσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, έτσι ώστε να βελτιώσει τις επιδόσεις και την ανάπτυξή τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση