ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου στην HMS

Έναντι τιμήματος 3,2 εκατ. ευρώ, μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ποσοστού της θυγατρικής της «Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου ΛΤΔ» («ΤΠΚ») προς την εταιρεία «Holding M. Sehnaoui SAL» («HMS») έναντι τιμήματος 3,2 εκατ. ευρώ, μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΤΠΚ, ύψους 40 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε χωρίς συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω, το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην ΤΠΚ κατήλθε στο 17,7%. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2015. Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ενισχύεται κατά περίπου 15 μονάδες βάσης ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET 1 ratio) του ομίλου Πειραιώς.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή ήταν η UBS Limited, ενώ η Norton Rose Fulbright και το νομικό γραφείο Άντη Τριανταφυλλίδη και Υιοί LLC ενήργησαν, αντίστοιχα, ως διεθνής και τοπικός νομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή.

O πρόεδρος της HMS Maurice Sehnaoui δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και περήφανοι που η συμφωνία συμμετοχής μας στην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου εγκρίθηκε από όλες τις εποπτικές αρχές. Από αύριο ξεκινούμε την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων μας για ενίσχυση και επέκταση της Τράπεζας στην Κύπρο. Προσβλέπουμε σε δυναμική ανάπτυξη και κερδοφορία της Τράπεζας προς όφελος των μετόχων, των πελατών, των εργαζομένων και της κυπριακής οικονομίας ως συνόλου. Η εμπιστοσύνη μας προς την οικονομία της Κύπρου είναι δεδομένη και είμαστε σίγουροι για την περαιτέρω ανάπτυξη της. Επιπρόσθετα, εμπιστευόμαστε τόσο την διοίκηση όσο και το προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου, που κατάφεραν, μέσα από αντιξοότητες και δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά και να επεκτείνουν την πελατειακή βάση και τις διεθνείς δραστηριότητες της Τράπεζας. Επίσης, χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο νέο σχήμα και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τη στενή συνεργασία μας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X