ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Sehnaoui: Προσβλέπουμε σε δυναμική ανάπτυξη

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ποσοστού της θυγατρικής της «Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου ΛΤΔ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από σύσταση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, έχει εγκρίνει τη συμφωνία συμμετοχής της εταιρείας Holding M Sehnaoui SAL (HMS) ως κύριος επενδυτής μαζί με άλλους μικρότερους διεθνείς επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου. Η αύξηση κεφαλαίου ύψους €40 εκατομμυριών ολοκληρώθηκε χθες και θα ανεβάσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας πέραν του 15%, σημαντικά πάνω από το ελάχιστό που απαιτείται βάσει των κανονισμών. Παράλληλα, ως αποτέλεσμα της επένδυσης της ΗΜS στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας, o Όμιλος Πειραιώς παραμένει στο νέο μετοχικό σχήμα με ποσοστό 17.7%.

Η αύξηση κεφαλαίου και η επιπλέον μεγάλη εμπειρία των νέων επενδυτών, οι οποίοι είναι διεθνούς εμβέλειας με επιτυχία και πολύχρονη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, ανοίγουν για την Τράπεζα νέες προοπτικές για αξιοποίηση των ευκαιριών από την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας και του τραπεζικού τομέα καθώς επίσης και για περαιτέρω αύξηση στα μεγέθη και τις δραστηριότητες της στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της HMS και κύριος μέτοχος στην Τράπεζα, με ποσοστό περίπου ισότιμο με αυτό του Ομίλου Πειραιώς, θα είναι ο κ. Maurice Sehnaoui, Λιβάνιος τραπεζίτης με διεθνή τραπεζική εμπειρία και δραστηριότητα στο Λίβανο, την Ιορδανία και την Κύπρο. Έχει διοικήσει με επιτυχία πολλές τράπεζες για περισσότερα από 30 χρόνια ως Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος αναπτύσσοντας συνεχώς καινοτόμα προϊόντα και πρακτικές.

Δήλωση του Προέδρου της HMS κ. Maurice Sehnaoui

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και περήφανοι που η συμφωνία συμμετοχής μας στην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου εγκρίθηκε από όλες τις εποπτικές αρχές. Από αύριο ξεκινούμε την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων μας για ενίσχυση και επέκταση της Τράπεζας στην Κύπρο. Προσβλέπουμε σε δυναμική ανάπτυξη και κερδοφορία της Τράπεζας προς όφελος των μετόχων, των πελατών, των εργαζομένων και της κυπριακής οικονομίας ως συνόλου.

Η εμπιστοσύνη μας προς την οικονομία της Κύπρου είναι δεδομένη και είμαστε σίγουροι για την περαιτέρω ανάπτυξη της. Επιπρόσθετα, εμπιστευόμαστε τόσο την διοίκηση όσο και το προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου, που κατάφεραν, μέσα από αντιξοότητες και δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά και να επεκτείνουν την πελατειακή βάση και τις διεθνείς δραστηριότητες της Τράπεζας. Επίσης, χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο νέο σχήμα και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τη στενή συνεργασία μας»

Δήλωση Αναπληρωτή CEO, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς (Ελλάδος), κ. Γιώργος Πουλόπουλος

"Είμαστε ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου από την HMS και άλλων ιδιωτών επενδυτών. Η ενισχυμένη κεφαλαιουχική βάση θα λειτουργήσει θετικά για την Τράπεζα με αξιοποίηση νέων ευκαιριών και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον τόσο της Τράπεζας, όσο και της οικονομίας της Κύπρου».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X