ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

95 εκατ. δολάρια το νέο πρόστιμο της Deutsche Bank

Οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τη γερμανική τράπεζα για φοροδιαφυγή

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 95 εκατ. δολάρια (ποσό αντίστοιχο των 90,3 εκατ. ευρώ), στο πλαίσιο εξωδικαστικής συμφωνίας με την αμερικανική κυβέρνηση. Οι αμερικανικές αρχές είχαν κατηγορήσει τη γερμανική τράπεζα για φοροδιαφυγή μέσω εικονικών εταιρειών που είχε δημιουργήσει για να αποκρύψει έσοδά της από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές (IRS) το 2000.

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, η Deutsche Bank παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να «φορτώσει» σε αυτές τις εταιρείες τις φορολογικές της υποχρεώσεις που απέρρεαν από την εξαγορά μεριδίου στη φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb.

Η συμφωνία δίνει τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε με μήνυση που υπέβαλαν κατά της εταιρείας οι αμερικανικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2014. Τότε η αμερικανική κυβέρνηση διεκδίκησε αποζημίωση ύψους 190 εκατ. δολ., ποσό αντίστοιχο των 180,6 εκατ. ευρώ, ως μη καταβληθέντες φόρους, πρόστιμα και τόκους.

Ερωτώμενη σχετικά, η εκπρόσωπος της Deutsche Bank Αμάντα Ουίλιαμς δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που δίνουμε τέλος σε αυτήν τη διένεξη και αφήνουμε πίσω μας εκκρεμότητες πολλών ετών». Η συμφωνία αποτελεί το τελευταίο βήμα της τράπεζας στην προσπάθειά της να διευθετήσει νομικές εκκρεμότητες που έχουν προβληματίσει τους επενδυτές της και έχουν καλλιεργήσει αμφιβολίες για την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 7,2 δισ. δολάρια (6,8 δισ. ευρώ) ως πρόστιμο για τον ρόλο της στην κρίση των μη επισφαλών στεγαστικών δανείων. Η γερμανική τράπεζα είχε πουλήσει σημαντικό όγκο τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι ο Προεδρος ΤΡΑΜΠ ειναι ανθρωπος ειλικρινης, δεν κρυβεται πισω απο πολιτικες ρητορειες, ειναι ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  15:09

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι η Μελανια Τραμπ με την βοηθεια ειδικων θα εξελιχθει σε προτυπο Πρωτης Κυριας γιατι εχει ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  14:56

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση