ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

9 εκατ. επιβάτες πέρασαν από τα αεροδρόμια της Hermes το 2016

Αυξήθηκε σημαντικά η επιβατική κίνηση σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Περίπου εννέα εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά τη διάρκεια του 2016, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι από το 2015, με τις σημαντικότερες αυξήσεις να καταγράφονται από τις αγορές της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Σε δελτίο Τύπου της Hermes Airports αναφέρεται ότι «τα επίσημα στοιχεία της Hermes για το 2016 καταγράφουν «σημαντική αύξηση του αριθμού επιβατών και περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου, μέσω της δραστηριοποίησης νέων αεροπορικών εταιρειών και της εισαγωγής νέων δρομολογίων».

Προστίθεται ότι «το 2016 διακινήθηκαν συνολικά 8,974,163 επιβάτες (1,365,000 επιβάτες περισσότεροι από το 2015), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18%. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας καταγράφηκε αύξηση 24,5% και στο αεροδρόμιο Πάφου 2,6%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes Airports, οι σημαντικότερες αυξήσεις καταγράφηκαν από τις αγορές της Ρωσίας (+47%), του Ηνωμένου Βασιλείου (+13%), της Ελλάδας (+14.5%) και του Ισραήλ (+47%)».

Επιπλέον, συνεχίζει το δελτίο Τύπου «το δίκτυο των κυπριακών αεροδρομίων εμπλουτίστηκε με τη δραστηριοποίηση 11 νέων αεροπορικών εταιρειών και την εισαγωγή συνολικά 21 νέων δρομολογίων, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη συνδεσιμότητα του νησιού. Οι νέες εταιρείες, Cobalt Air, Pobeda, TUS Airways, Ellinair, Air Berlin, Azur Air, Yan Air, Wind Rose, Alitalia και Israir, μετέφεραν γύρω στις 428 χιλιάδες επιβάτες, ενώ η αύξηση των πτήσεων σε υφιστάμενα δρομολόγια είχε ως αποτέλεσμα αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 919 χιλιάδες επιβάτες».

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου ανέφερε ότι «το 2016 έκλεισε με τους καλύτερους οιωνούς. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στον τουρισμό της Κύπρου».

Ανέφερε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα «δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και πως οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει η Hermes καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι σε θέματα τουρισμού πρέπει να συνεχιστούν και ενταθούν».

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η κ. Καλογήρου εκτίμησε ότι η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το 2017.

Συγχαίρει το Υπουργείο Μεταφορών την εταιρεία

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να συγχαρεί την Hermes Airports και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη συνεισφορά τους στη ραγδαία αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 1,36 εκατομμύρια κατά το 2016, σε σύγκριση με το 2015, συνιστά αναμφίβολα ένα σημαντικό επίτευγμα. Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes Airports, κατά το 2016 διακινήθηκαν συνολικά 8.974.163 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα διαδραμάτισε ο εμπλουτισμός του δικτύου των κυπριακών αεροδρομίων με τη δραστηριοποίηση έντεκα νέων αεροπορικών εταιρειών και την εισαγωγή συνολικά, 21 νέων δρομολογίων.

Το Υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου, γεγονός που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τη χώρα. Το ΥΜΕΕ εκφράζει βεβαιότητα ότι η ανοδική αυτή πορεία θα συνεχιστεί, εξέλιξη η οποία θα έχει αδιαμφισβήτητα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και τον τουρισμό της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά του Κρανς Μοντάνα το Προεδρικό

«Δυστυχως αναμεσα μας, περαν απο τους τουρκους πρακτορες, υπαρχει ενα θλιβερο συνοθυλευμα ανθρωπων οι ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:06

Έιντε: Τα ΗΕ δεσμευμένα στη στήριξη της διαδικασίας στο Κυπριακό

«Δυστυχως αναμεσα μας, περαν απο τους τουρκους πρακτορες, υπαρχει ενα θλιβερο συνοθυλευμα ανθρωπων οι ...»
Ντοπρος Κελαηδης  |  09:56

Κόντρα Aντρου-Νικόλα για πλαίσιο Γκουτιέρες

«Διαβάζω τις θέσεις Νικόλα και Λιλλήκα για το πλαίσιο Γκουτιέρες. Βασικά το απορρίπτουν επειδή έγινε ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:54

Οι λόγοι που ο Μαλάς συμφώνησε με ΑΚΕΛ

«Ελπίζομε η διαπλοκή και το μέσον να εκλείψουν... Ο Σταύρος Μαλάς απέδειξε ότι απέχει από αυτά. Εστιάζεται ...»
Consumer  |  09:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση