ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταματά τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα βρετανικός ταξιδιωτικός πράκτορας

Λόγος για το τερματισμό η διολίσθηση της λίρας έναντι του ευρώ και δολαρίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο βρετανικός tour operator Αll Leisure Holidays –που πουλάει πακέτα διακοπών και για την Ελλάδα– ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας των δύο εμπορικών σημάτων του με τα οποία δραστηριοποιείται, δηλαδή τις εταιρείες κρουαζιέρας Swan Hellenic και Voyages of Discovery.

Σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου του ΕΟΤ Βρετανίας προς τους τουριστικούς φορείς της χώρας, η εταιρεία ήταν μέλος της Ενωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων καθώς και της Βρετανικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και λόγω αυτού διέθετε κάλυψη (ΑTOL) ώστε να πωλεί και σύνθετα πακέτα σε τουριστικούς πράκτορες και κοινό τα οποία εκτός από κρουαζιέρα περιελάμβαναν και πτήσεις. Τα προγράμματά του για την Ελλάδα αποτελούσαν κυρίως 14ήμερες κρουαζιέρες (Πειραιάς, Μήλος, Αγ. Νικόλαος, Ρόδος, Σύμη).

Στην ανακοίνωση του ομίλου ο πρόεδρός του, Ρότζερ Αλαρντ, επικαλείται τη γεωπολιτική συγκυρία σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας καθώς και τη διολίσθηση της λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου, που καθιστούσαν τη συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών ασύμφορη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του ΕΟΤ ο όμιλος προέβη πρόσφατα σε διακοπή και άλλων εμπορικών σημάτων (Page & Moy) αλλά και σε πώληση του πλοίου «Hebridean Princess» πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, προσπάθειες όμως που δεν ανέτρεψαν την πτωτική πορεία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ελληνικό γραφείο με τη Βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, η τελευταία επιβεβαίωσε ότι δεν αναμένει προβλήματα για την Ελλάδα από τη δυσμενή αυτή εξέλιξη καθώς όλες οι σχετικές κρατήσεις αφορούν τους επόμενους μήνες και οι καταναλωτές θα αποζημιωθούν όπως ορίζει η νομοθεσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X