ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υδροηλεκτρικά έργα και Μικρή ΔΕΗ

Αυξητικά κινήθηκαν οι τουριστικές κρατήσεις από τη γερμανική αγορά

Kathimerini.gr

Το βαπόρι από την Αλγερία έφθασε στην ώρα του στη Ρεβυθούσα χθες το πρωί, ξεφόρτωσε 114.000 κυβικά φυσικού αερίου, και οι ιθύνοντες, που επί δύο ημέρες μετρούσαν με αγωνία και την τελευταία μεγαβατώρα, για να μην καταρρεύσει το σύστημα, δήλωναν πλέον ότι δεν ανησυχούν. Ο θεός άνεμος έβαλε επίσης το χέρι του και λειτούργησαν τα αιολικά, και έτσι πήραν ανάσα τα υδροηλεκτρικά που επί δύο 24ωρα λειτούργησαν στο φουλ για να αποτρέψουν το μπλακ άουτ, καταναλώνοντας πολύτιμα αποθέματα του καλοκαιριού.

Είναι χαρακτηριστική η ομολογία ανώτατων στελεχών του υπουργείου, που δήλωναν ότι «μας έσωσαν τα υδροηλεκτρικά», αλλά και η περιγραφή αρμόδιου στελέχους ότι «το φράγμα στο Πουρνάρι από στάθμη νερού 5 μέτρων έφθασε να τραβάει χαλίκι». Αλλά πριν αλέκτορα φωνήσαι..., δύο μονάδες της ΔΕΗ στην Καρδία βγήκαν εκτός συστήματος, ανεβάζοντας και την αγωνία στο κατακόρυφο. Οι αρμόδιοι ελπίζουν οι μονάδες να επαναλειτουργήσουν σήμερα, για να ξαναβρούν το χρώμα τους...

Αυξητικά κινήθηκαν τον προηγούμενο μήνα οι τουριστικές κρατήσεις από τη γερμανική αγορά, με προορισμό την Κω, τη Ρόδο και την Κρήτη για το καλοκαίρι του 2017. Αυτό δείχνουν οι κρατήσεις στα αεροδρόμια των νησιών, όπου για την Κω καταγράφεται αύξηση κατά 182%, για τη Ρόδο 68% και για το Ηράκλειο 68%. Τα στοιχεία συγκρίνονται με τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε οι κρατήσεις για την Ελλάδα ήταν αδύναμες.

Στον αντίποδα, η πτώση της ζήτησης για την Αττάλεια φθάνει σε ποσοστό 34%. Θετικά κινούνται οι κρατήσεις και από τη βρετανική αγορά για την Ελλάδα. Επίσης, ισχυρό είναι το κύμα των κρατήσεων και για την Ισπανία, η οποία καλύπτει σχεδόν τα δύο τρίτα της αύξησης των επιβατών για το καλοκαίρι του 2017.

Χαμηλές προσδοκίες

Λίγο οι γιορτές, λίγο η καθυστέρηση που προκλήθηκε με τις παροχές της κυβέρνησης, λίγο οι διαφορές που χωρίζουν τους δανειστές, το αποτέλεσμα είναι το σημερινό Euroworking Group να προσδιορίσει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Είναι σαφές ότι τις αρνητικές συνέπειες των καθυστερήσεων τις επωμίζεται η Ελλάδα. Και ο κίνδυνος ο όποιος συμβιβασμός μεταξύ των δανειστών να είναι «βαρύς» για την Αθήνα, όπως και στο παρελθόν, είναι υπαρκτός. Γι’ αυτό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε χθες ότι πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί η επανάληψη των ίδιων λαθών του παρελθόντος.

Εν αναμονή εντολών και οδηγιών

Εκτός από τις αποφάσεις που αφορούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, και οι οποίες έχουν καθυστερήσει να εκδοθούν, καθώς δεν μπορεί το οικονομικό επιτελείο να καταλήξει στις εξαιρούμενες αποδείξεις, οι εφορίες και οι φορολογούμενοι περιμένουν μία ακόμη απόφαση, αυτήν για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων. Οι εφορίες περιμένουν εντολές για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα εικονικά τιμολόγια και οι φορολογούμενοι τις οδηγίες για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους. Οπως φαίνεται, το νέο έτος δυσκολεύει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Δεύτερη επίθεση στο γραφείο του κ. Μπούρλου

Ανενημέρωτα πιάστηκαν τα μέλη της «Ομάδας Επαναστατικής Αντεπίθεσης», που ανέλαβε την ευθύνη των εμπρηστικών επιθέσεων σε γραφεία μελών της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων και το γραφείο του γνωστού δικηγόρου Δημήτρη Μπούρλου (φωτ.). Είναι, μάλιστα, η δεύτερη φορά που οι επιθέσεις γίνονται για λάθος λόγο, καθώς το γραφείο του κ. Μπούρλου είχε γίνει στόχος κουκουλοφόρων και τον Φεβρουάριο του 2016. Τότε, οι κουκουλοφόροι τον «κατηγορούσαν» για τη συμβολή του στο πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό.

Μόνο που δεν γνώριζαν ότι ο κ. Μπούρλος εγγράφως διαφοροποίησε τη θέση του από το πόρισμα, ενώ εκπροσωπεί ομάδες ασφαλισμένων που επιδιώκουν την ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου. Τώρα, με τη νέα προκήρυξη, η «Επαναστατική Αντεπίθεση» εμπλέκει τον κ. Μπούρλο και στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, στην οποία ο έγκριτος νομικός δεν συμμετείχε. Εκτός των άλλων, είναι κι ανενημέρωτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση