ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χούρικαν: Δείχνουν εμπιστοσύνη οι διεθνείς επενδυτές στην Τράπεζα

Με αφορμή την έκδοση του ομολόγου δευτεροβάθμιου κεφαλαίου ύψους 250 εκατ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

"Η επιτυχής επιστροφή της Τράπεζας στις διεθνείς αγορές καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην Τράπεζα. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της χρηματοδοτικής δομής της Τράπεζας, μετά την πρόσφατη πλήρη αποπληρωμή της χρηματοδότητης από τον Μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) και αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Τράπεζας για ανάκτηση της ισχυρεής της θέσης", αναφέρει σχετικά με την έκδοση του ομολόγου της Τράπεζας Κύπρου ο Διευθύνων Σύμβουλος του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούρικαν.

Η Τράπεζα Κύπρου ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση και την τιμολόγηση Ομολόγου δευτεροβάθμιου κεφαλαίου μειωμένης εξασφάλησης ύψους 250 εκατ. εντός του ευρωπαικόύ προγράμματος έκδοσης μεσοπρόθεσμων ομολογιακών δανείων (EMTN) της Τράπεζας, ενώ ο διακανονισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, η Credit suisse και η HSBC ενήργησαν ως από κοινού γενικοί συντονιστές και από κοινού συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών για την έκδοση και η BofA Merrill Lynch και η Deutsche Bank ενήργησαν ως από κοινού συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών.

Το ομόλογο εκδόθηκε στην ονομαστική αξία και φέρει επιτόκιο ύψους 9.25%. Το ομόλογο λήγει στις 19 Ιανουαρίου 2027. Η Τράπεζα θα έχει το δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης του Ομολόγου στις 19 Ιανουαρίου 2022, υπό την αίρεση λήψεως όλων των απαραίτητων εγκρίσεων.

"Το ομόλογο θα εισαχθεί στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου. Το προιόν της έκδοσης του ομολόγου θα βελτιστοποιήσει το ύψος και τη σύνθεση των κεφαλαίων και των υποχρεώσεων της Τράπεζας, με θετική επίδραση περίπου 130 μονάδων βάσης στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας", καταλήγει σε ανακοίνωση της η Τράπεζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X