ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα κτιριακά συγκροτήματα από τον ΚΟΑΓ σε Λευκωσία και Λεμεσό

Πρόκειται για κτιριακά συγκροτήματα στα Πολεμίδια και στην Κοκκινοτριμυθιά

ΚΥΠΕ

Στην ανέγερση δύο νέων συγκροτημάτων σε Λεμεσό και Λευκωσία προχωρεί ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης.

Η πρόθεση του ΚΟΑΓ περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του Οργανισμού, ο οποίος συζητήθηκε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα 19 κατοικιών στα Πολεμίδια, στη Λεμεσό και ένα συγκρότημα 26 κατοικιών στην Κοκκινοτριμυθιά στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε σημείωμα προς την Επιτροπή, η περίληψη των έργων αυτών κρίθηκε αναγκαία λόγω της πληθώρας επισκέψεων και τηλεφωνημάτων που δέχεται ο Οργανισμός από ενδιαφερόμενους για αγορά κατοικίας, ενώ αυτή τη στιγμή διατίθενται προς πώληση 26 διαμερίσματα (περιλαμβανομένων και των μεταχειρισμένων) στη Λεμεσό και Λευκωσία και 5 κατοικίες στη Λάρνακα.

«Τα δύο προτεινόμενα έργα είναι οικονομικά βιώσιμα και θα ολοκληρωθούν με τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού» αναφέρεται στο σημείωμα.

Το κόστος ανάπτυξης των δύο έργων προϋπολογίζεται να ανέλθει στα €2,81 εκατομμύρια για το έργο στα Πολεμίδια (€900.000 θα δαπανηθούν το 2017) και €3,25 για το έργο στην Κοκκινοτριμυθιά (εκ των οποίων οι €700.000 θα δαπανηθούν το 2017).

«Τα δύο νέα έργα, παρά το μικρό τους μέγεθος, συμβάλλουν στην κυβερνητική στρατηγική για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και στη μείωση της ανεργίας», αναφέρεται.

Ο προϋπολογισμός του ΚΟΑΓ για το 2017 προβλέπει έσοδα €9,10 εκατ. και δαπάνες €12,47.

Εξάλλου οι δαπάνες για την υλοποίηση του κυβερνητικού Σχεδίου Προστασίας Κύριας Κατοικίας προϋπολογίζονται στο ποσό των €2 εκατ, εκ των οποίων το €1 εκατ θα εισπραχθεί από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα θα διατεθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού και θα αφαιρεθούν από τις οφειλές του Οργανισμού προς την Κυβέρνηση. Το σχέδιο προνοεί επιδότηση του 60% των πληρωμών που αφορούν ενυπόθηκο δάνειο για ευάλωτες ομάδες, με ανώτατο ποσό τις €10.000 για περίοδο 3 ετών.

Εξάλλου, η Επιτροπή συζήτησε και τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ).

Σύμφωνα με σημείωμα του Ιδρύματος στην Επιτροπή, τα έσοδα του ΙΚΥΚ προέρχονται αποκλειστικά από την ετήσια χορηγία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία για το 2017 ανέρχεται σε €7,95 εκατ, σε σύγκριση με €7,6 το 2016.

Το ύψος των νέων υποτροφιών για την περίοδο 2016 – 2017 έχει υπολογιστεί σε €3,35 εκατ, ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 έχουν υποβληθεί 1.437 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.080 αφορούν προπτυχιακές υποτροφίες, οι 297 μεταπτυχιακές και οι 60 διδακτορικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση