ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τράπεζα Κύπρου: Εισαγωγή 446.199.933 μετοχών

Την Πέμπτη ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών ανακοίνωσε το ΧΑΚ

ΚΥΠΕ

Την εισαγωγή 446.199.933 μετοχών της εταιρείας Bank of Cyprus Holdings Plc ονομαστικής αξίας € 0,10 με τιμή εισαγωγής €3,22 στην Κύρια Αγορά του ΧΑΚ, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) των Περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμων του ΧΑΚ, ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση θα αρχίσει στις 19 Ιανουαρίου.

Οπως αναφέρει το ΧΑΚ στην ανακοίνωσή του, η εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Plc (BOCH), η οποία ιδρύθηκε στην Ιρλανδία στις 11 Ιουλίου 2016, θα είναι η μητρική εταιρεία του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου σύμφωνα με το Σχέδιο Διακανονισμού (Scheme of Arrangement), το οποίο εγκρίθηκε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ (ανακοίνωση εταιρείας ημερομηνίας 13 Δεκεμβρίου 2016) και επικυρώθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 21 Δεκεμβρίου 2016 (ανακοίνωση εταιρείας ημερομηνίας 21 Δεκεμβρίου 2016).

Οι μετοχές της εταιρείας Bank of Cyprus Holdings Plc θα εισαχθούν ταυτόχρονα και σε Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών στο ΧΑΚ θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€) και θα αρχίσει την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017.

Η εκκαθάριση και ο διακανονισμός των συναλλαγών επί των μετοχών της εταιρείας Bank of Cyprus Holdings plc που θα εισαχθεί στο ΧΑΚ, θα γίνεται μέσω των Παραστατικών Δικαιωμάτων (Depository Interests-DI’s) τα οποία θα εκδοθούν από την εταιρεία Capita IRG Trustees Ltd ως έχει οριστεί σχετικά από την εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Plc και τα οποία θα καταχωρηθούν στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο του Χρηματιστηρίου.

Οι μετοχές της εταιρείας Bank of Cyprus Holdings Plc δεν θα εισαχθούν στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο του ΧΑΚ. Το Χρηματιστήριο για την εφαρμογή και λειτουργία των Παραστατικών Δικαιωμάτων έχει εκδώσει σχετικές Κανονιστικές Αποφάσεις (ΚΔΠ 396, 397/2016) και έχει τροποποιήσει το εγχειρίδιο ΚΔΠ 408/2006 (ως τροποποιήθηκε) τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του.

Επιπρόσθετα, για σκοπούς διαπραγμάτευσης της εταιρείας Bank of Cyprus Holdings Plc θα εφαρμοστεί ο Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ). Βάσει της Παραγράφου 2.3.5(β) των Κανόνων Συναλλαγών του ΧΑΚ και σχετικής απόφασης του Συμβουλίου του ΧΑΚ, τα όρια ημερήσιας διακύμανσης δεν θα ισχύσουν κατά τις πρώτες τρεις (3) ημέρες διαπραγμάτευσης. Μετά από τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης, τα όρια θα διαμορφωθούν στο +/-30% τα οποία ισχύουν για τις μετοχές όπου εφαρμόζεται ο Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας Τιμών (AMEM/ Volatility Interrupter). Επίσης, βάσει της Παραγράφου 2.3.Α.4 των Κανόνων Συναλλαγών του ΧΑΚ, θα ισχύουν
α) στατικό όριο 10% και β) δυναμικό όριο 3%.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση