ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με αστερίσκους εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

Οι προμηθεύτριες εταιρείες στην Κύπρο δεν επηρεάζονται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με λίγους «αστερίσκους» τελικά εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το κείμενο 144 σελίδων που δημοσιεύει το kathimerini.gr η βασική αλλαγή που έχει επιφέρει η απόφαση είναι ότι το δικαστήριο δεν δέχθηκε το άρθρο εκείνο της συμφωνίας που προέβλεπε ότι διαγράφονται σε ποσοστό 100% όσες εκκρεμοδικίες, δικαστικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης.

Επιπλέον, το δικαστήριο δέχθηκε την κύρια παρέμβαση της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ - Μαρλαφέκας η οποία υποστήριζε ότι οι απαιτήσεις της από τη Μαρινόπουλος είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναγράφονταν στη συμφωνία. Το δικαστήριο ζητεί να διορθωθεί το σχετικό ποσό από τα 170.531 ευρώ σε 207.980 ευρώ.

Η απόφαση φέρει ημερομηνία 16 - 1 - 2017 και πρόκειται να δημοσιευθεί στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στις 20 - 1 - 2017. Μεσα στην ημέρα, πάντως, καθώς πλέον οι δικηγόροι έχουν στα χέρια τους την απόφαση αναμένεται να δοθεί και η λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ενεργοποίηση μίας εκ των τριών διαλυτικών αιρέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης.

Τα της Κύπρου

Από πλευράς Κύπρου, η Σκλαβενίτης αντικρίζει θετικά το κυπριακό κομμάτι, ενώ οι προμηθεύτριες εταιρείες στην Κύπρο δεν επηρεάζονται, σημειώνοντας πως θα αποπληρωθούν στο σύνολο τους. Πρόσθετα, προχωρούν οι διεργασίες για αλλαγή ονόματος μέσα στο 2017.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του Πρωτοδικείου εδώ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X