ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επανεκλογή Κυριάκου Μικέλλη στη θέση του Προέδρου της ΚΕΦΕΑ

Προτεραιότητα του νέου Δ.Σ. το ΓΕΣΥ και τα ψευδεπίγραφα φάρμακα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κυριάκος Μικέλλης, Διευθυντής Κύπρου στην εταιρεία Pfizer, επανεξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), για περίοδο δύο ετών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μικέλλης, αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για την ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, τόνισε ότι στις προτεραιότητες της ΚΕΦΕΑ για το επόμενο διάστημα είναι η θετική συνδρομή στην εφαρμογή ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού Γενικού Σχεδίου Υγείας, το οποίο θα εγγυάται την πρόσβαση όλων των Κύπριων ασθενών σε αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα καθώς και η σύσταση του Κυπριακού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (ΚΟΕΦ).

Ο Οργανισμός αυτός, όπως εξήγησε ο κ. Μικέλλης, θα έχει την ευθύνη να υλοποιήσει στην Κύπρο την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα, η οποία προνοεί ότι οι συσκευασίες φαρμάκων θα φέρουν μοναδικό κωδικό που θα επαληθεύεται σε όλη την αλυσίδα διακίνησης φαρμάκων. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι αρμόδιες αρχές, με στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση της διακίνησης πλαστών φαρμάκων και την προστασία της υγείας των πολιτών», πρόσθεσε.

Τη θέση της αντιπροέδρου της ΚΕΦΕΑ ανέλαβε η κ. Jacqueline Anastassiades, Managing Director στην εταιρεία MSD στην Κύπρο.

Η ΚΕΦΕΑ ιδρύθηκε το 2006 και αντιπροσωπεύει την καινοτόμο φαρμακευτική βιομηχανία στην Κύπρο. Μέλη της είναι οι εταιρείες GSK, Lilly, MSD, Novartis, Pfizer, Sanofi, Amgen Hellas, AstraZeneca, Astellas και Genesis Pharma. Η ΚΕΦΕΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση