ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το τρίπτυχο αλλαγής της Αγίας Νάπας

Η μαρίνα, το master plan για το κέντρο, οι πύργοι 26 ορόφων με τις νέες αναπτύξεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Νατάσας Τσιακολή

Τον δρόμο προς την υλοποίηση παίρνει η μαρίνα Αγίας Νάπας που θα περιλαμβάνει επαύλεις, διαμερίσματα, καταστήματα, καφέ, μπαρ, εστιατόρια και μπουτίκ. Επίσης, όπως λένε και οι τοπικοί φορείς, και οι δυο πύργοι 26 ορόφων που βρίσκονται σε εξέλιξη αναμένεται ν’ αποτελέσουν το νέο σήμα κατατεθέν της Αγίας Νάπας. Κάνοντας αρχή από το πρώτο, έπειτα από αξιολόγηση που διενήργησε το Τμήμα Περιβάλλοντος για τις μελέτες εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον δόθηκε θετική γνωμάτευση. «Έχουν μπει όλα τα αντισταθμιστικά μέτρα από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Μπήκε άλλη περιοχή Natura τετραπλάσια ή πενταπλάσια σε έκταση από ό, τι υπήρχε εκεί αλλά και επιπλέον αντισταθμιστικά που έθεσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για να εκδώσει την άδεια», ανέφερε στην «Κ» ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος τόνισε ότι «για εμάς η ανάπλαση της μαρίνας είναι ο θεμέλιος λίθος για το μέλλον όχι μόνο της Αγίας Νάπας αλλά και της επαρχίας. Θα υπάρξει αναβάθμιση, θα μπουν υποδομές, θα γίνει μια ανάπτυξη που δεν υπάρχει άλλη παρόμοια στην περιοχή. Για εμάς ξεκινά η Αγία Νάπα του μέλλοντος από την ανάπλαση της μαρίνας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» η μαρίνα κρίνεται από τους τοπικούς φορείς ως έργο εξαιρετικής σημασίας γιατί αναμένεται ότι θα ελκύσει κόσμο υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων, επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, μεγάλα αλλά και μικρά σκάφη «και θα είναι ένα ακόμα σημείο αναφοράς», όπως τονίζεται. Ερωτηθείς ο κ. Καρούσος εάν πιστεύει πως ένα τόσο μεγάλο έργο μπορεί να είναι βιώσιμο απάντησε πως «είναι ιδιωτική πρωτοβουλία και από τη στιγμή που ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο επενδύει σε αυτό το έργο και μάλιστα με αναβαθμισμένη επένδυση, πέραν των 200εκ. ευρώ σημαίνει ότι μπορεί να είναι βιώσιμο το έργο».

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Καρούσο σε τρία χρόνια αναμένεται να τελειώσει το λιμάνι και σε πέντε χρόνια θα ολοκληρωθούν οι δύο πύργοι. Η κατασκευή αυτών θα λάβει χώρα στην περιοχή Αγίας Θέκλας – Μακρόνησου και θα αποτελείται από 26 ορόφους, 90 διαμερίσματα, δύο ρετιρέ στους ορόφους 25 και 26, τέσσερα διαμερίσματα τεσσάρων υπνοδωματίων, 32 τριών υπνοδωματίων, 34 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων, 18 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου και χώρος για σπα και γυμναστήριο στον 3ο όροφο του κτηρίου. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τριώροφο χώρο στάθμευσης από το ισόγειο μέχρι και τον 3ο όροφο.

Τα σχέδια για μόλο

Για την ανάδειξη και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος ο κ. Καρούσος είπε ότι έχουμε ν’ αναμένουμε τη μεγάλη αναβάθμιση των υποδομών της Αγίας Νάπας. Πρόσθεσε δε πως το παραλιακό μέτωπο έχει ήδη ξεκινήσει. «Υπάρχουν σχέδια για δημιουργία μόλου πρόσβασης κρουαζιερόπλοιων, έχουμε το κέντρο το οποίο θα αρχίσει η αναβάθμιση του σύντομα, πολλές νέες αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες για ψυχαγωγία και όχι μόνο. Ουσιαστικά όλο το τουριστικό θέρετρο αναβαθμίζεται και ενισχύεται».

Αναφορικά με την ανάπλαση του κέντρου ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει επιπρόσθετο πλάνο και μεγάλος στρατηγικός σχεδιασμός. «Αυτή τη στιγμή ξεκινούμε για να δημιουργήσουμε το Master Plan “Αγία Νάπα 2030” που θα έχει όλα όσα θέλουμε να κάνουμε και τις διαδικασίες που θα τρέξουμε για να είναι έτοιμα προς αναζήτηση χρηματοδότησης και θα συμπεριλαμβάνει: πάρκα, μόλους κρουαζιερόπλοιων, παραλιακούς πεζόδρομους, αμφιθέατρα, συνεδριακά κέντρα, αθλητικό κέντρο και άλλα πολλά.

Τι θα περιλαμβάνεται

Η MM Makronisos Marina Ltd προγραμματίζει την ανέγερση εμπορικής ανάπτυξης με καταστήματα, κέντρα αναψυχής, στεγασμένου χώρου στάθμευσης αλλά και κτήριο πολλαπλών χρήσεων στη μαρίνα Αγίας Νάπας. Πιο συγκεκριμένα το έργο που αφορά στην ανέγερση εμπορικής ανάπτυξης με καταστήματα και κέντρα θα περιλαμβάνει όπως έχει γίνει γνωστό τα εξής:

Α) Στεγασμένο Χώρο Στάθμευσης δύο επιπέδων (συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, καφετεριών και καταστημάτων

Β) Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων (Event Centre)

Γ) Κέντρο Αναψυχής (συμπεριλαμβανομένου του Yacht Club)

Δ) Ανάπτυξη με καταστήματα και Χώρους Αναψυχής (Pyara Village)

Τα κτήρια εμπορικής χρήσης και αναψυχής θα ανεγερθούν στο βορειοανατολικό τμήμα της μαρίνας Αγίας Νάπας και κοντά τους θα τοποθετούνται ο Ανατολικός Πύργος και το κτήριο Harbour Master.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης της μαρίνας Αγίας Νάπας θα κατασκευαστεί δρόμος που θα εφάπτεται με το βόρειο τμήμα των τεμαχίων που θα ανεγερθούν.

Ένα νέο, υπερσύγχρονο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα

Σε μια άλλη, παράλληλη εξέλιξη, τον Σεπτέμβριο του 2017 προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ένα νέο υπερσύγχρονο ξενοδοχείο στην περιοχή Μαϊστράλι. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 16-18 μήνες και θα αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, μεσοπάτωμα και έξι ορόφους.

Ο συνολικός αριθμός των δωματίων του ξενοδοχείου θα ανέρχεται στα 98 και πέραν των τριών in house εστιατορίων, θα υπάρχει δίπλα από την πισίνα εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας ενώ στο roof garden θα υπάρχει ακόμη ένα εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας καθώς και bar. Επίσης το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει υπαίθρια πισίνα, γυμναστήριο και χώρους ευεξίας. Το συνολικό εμβαδόν του συγκροτήματος θα ανέρχεται σε 11.019 τ.μ.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση