ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τράπεζα Κύπρου δηλώνει το παρών της «ΠΑΦΟΣ 2017»

Δεν θα μπορούσε να μη σταθεί αρωγός στο σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός του τόπου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει την Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, δίνοντας έτσι και μήνυμα γενικότερης στήριξης προς την οικονομία, τον πολιτισμό και τη χώρα.

Σε εκδήλωση που έγινε σήμερα το πρωί στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου οι επικεφαλής του Συγκροτήματος δήλωσαν ότι είναι χρέος τους να σταθούν αρωγοί στο Πάφος 2017. Ο πρόεδρος του Συγκροτήματος δρ Josef Ackermann δήλωσε πως είναι ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση της Κύπρου στο εξωτερικό και ανέφερε ότι τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο για την Πάφο, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο είναι πάρα πολύ σημαντικά, αφού η χώρα θα δείξει στο εξωτερικό ένα άλλο πρόσωπο.


Μάλιστα, ο κ.  Ackermann είπε ότι έτσι ενισχύεται η εικόνα της Πάφου ως προνομιακού τουριστικού προορισμού, με την πόλη και τη χώρα να τίθεται στον διεθνή χάρτη και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ackermann «μέσω της στήριξης του “Πάφος2017” αντικατοπτρίζεται και η παραδοσιακή σύνδεση της Τράπεζας με την πόλη και συγκεκριμένα με την Παλαίπαφο, όπου έγινε και η έκδοση του νομίσματος Κοινόν Κυπρίων που αποτελεί μέχρι σήμερα το επίσημο σύμβολο της Τράπεζας».

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου συμπλήρωσε ότι είναι τιμή για το Συγκρότημα η συμβολή του στο Πάφος 2017, μέσω χρηματοδοτικής στήριξης και της συμμετοχής μελών του προσωπικού στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Πατσαλίδης, πρόεδρος του οργανισμού Πάφος2017 είπε ότι ευχαριστεί την Τράπεζα Κύπρου για τη συμπαράσταση αλλά και την έμπρακτη στήριξή της στις προσπάθειες του Πάφος2017 να προσφέρει ποιοτικές και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις για το 2017. Ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι η Πάφος είναι η μικρότερη πόλη που αναλαμβάνει ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχοντας μάλιστα και τον χαμηλότερο προϋπολογισμό, κάτι που δεν την εμπόδισε ωστόσο να προγραμματίσει περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Πατσαλίδης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X