ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απεργούν οι εργαζόμενοι στη Cyta Hellas

Προκήρυξαν δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη

ΚΥΠΕ

Δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, από τις 1500 το απόγευμα ως τις 1700 έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη Cyta Hellas.

Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο το Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην στάση εργασίας, τηρώντας, όπως αναφέρει, έτσι τις αποφάσεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

"Η στάση της εργοδοσίας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια πέρα από την αντίσταση υπεράσπισης των θέσεων εργασίας μας και των δικαιωμάτων που απορρέουν με κάθε νόμιμο τρόπο", αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia καθώς και Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind, αναφέρεται ότι η εργοδοσία έχει τοποθετήσει καρτοαναγνώστες στα κτίρια για λόγους ασφαλείας και αποστέλλεται προσωπικό e-mail εκφοβισμού, όπως αναφέρεται, για τήρηση του ωραρίου εργασίας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες (οι οποίοι έχουν σταλεί στην εργοδοσία αναλυτικά χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση) και χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση του προσωπικού.

"Μέχρι την απόλυση παραγωγικών συναδέλφων, ακόμη και με τις υποκειμενικές αξιολογήσεις στις οποίες υποβάλλονται, με σκοπό την αντικατάσταση τους από νεότερους, με υψηλότερες αντοχές στην πίεση, χωρίς γνώση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με χαμηλότερες αποδοχές. Αν δεν θέλουμε αυτό το ψυχοφθόρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν η μόνη λύση που μας απομένει είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανωθούμε συλλογικά και να αγωνιστούμε για την διατήρηση του βιοτικού μας επιπέδου που βλέπουμε να καταποντίζεται", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Ο συντονισμός σωματείων και εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία είναι μια μικρή απόδειξη ότι άνθρωποι με κοινά συμφέροντα, κοινή διάθεση να ορίσουν οι ίδιοι την μοίρα τους και να αντισταθούν στην καταπίεση και στην ανελευθερία που τους επιβάλλουν σαν «μονόδρομο» μπορούν να αγωνιστούν αλληλέγγυα, μεθοδικά και αποτελεσματικά", καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση