ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τους 30 φθάνουν οι επίδοξοι «μνηστήρες» για την εταιρεία Avis

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων στην Avis

Kathimerini.gr

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., που ελέγχεται από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται για τη γνωστή Avis στην Ελλάδα, για την οποία περίπου 30 μικροί και μεγάλοι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει μέχρι στιγμής τον φάκελο εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος (RFI). Η υποβολή αρχικού ενδιαφέροντος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2017.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι, εφόσον οι πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις το επιτρέψουν, μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα έχει εξευρεθεί ο προτιμητέος επενδυτής. Αν συμβεί αυτό, τότε η τράπεζα αναμένεται να αντλήσει περισσότερο από 300 εκατ. ευρώ. Τόση εκτιμάται μόνον η αξία του στόλου των περίπου 32.000 αυτοκινήτων που διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων αναφέρεται μια σειρά από μεγάλες, στρατηγικού και μη, ενδιαφέροντος επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών η ίδια η Avis Budget Group, η ελληνική Αutohellas, η τουρκική Auto Koc κ.ά. Επίσης, μεταξύ των ενδιαφερομένων φέρονται μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, όπως οι εταιρείες Oak Tree, Goldman Sachs, Lone Star, World View Capital Management, Pimco, Fortress Investmets Group, M&G Investments, Fawrez κ.ά.

Η εταιρεία Olympic ανήκει κατά 94% στον όμιλο Πειραιώς, ενώ το υπόλοιπο 6% κατέχει η οικογένεια του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Avis, Ηρακλή Πέττα. Η πώληση της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο αποεπένδυσης των συστημικών τραπεζών της χώρας, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων, από εκείνες τις δραστηριότητες που δεν έχουν στον πυρήνα τους τραπεζικές υπηρεσίες. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η πώληση του ξενοδοχείου Hilton από την Alpha Bank, του Αστέρα Βουλιαγμένης από την ΕΤΕ κ.ο.κ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X