ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κρίσιμη συνεδρίαση για τη «Μαρινόπουλος»

Η επιχείρηση οφείλει στους εργαζόμενου το 60% του μισθού Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου

Kathimerini.gr

Ενα ακόμη 10% του μισθού του Δεκεμβρίου 2016, ποσό που συνολικά ανέρχεται σε περίπου 700.000 ευρώ, κατεβλήθη χθες στους εργαζομένους της «Μαρινόπουλος», οι οποίοι συνολικά έχουν λάβει τώρα το 40% αυτού, ενώ σημειωτέον είχαν λάβει δώρο Χριστουγέννων. Ωστόσο, ήδη σήμερα η επιχείρηση τους οφείλει πέρα από το 60% του μισθού του Δεκεμβρίου και τον μισθό του Ιανουαρίου του 2017.

Οι ίδιοι, πάντως, ελπίζουν ότι τα βάσανά τους θα τελειώσουν σύντομα και χαρακτηρίζουν εξαιρετικά κρίσιμη τη σημερινή ημέρα, οπότε εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ερμηνείας της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος».

Με την αίτηση ερμηνείας της απόφασης επιδιώκεται να μετατεθεί ο χρόνος επέλευσης των αποτελεσμάτων της διαλυτικής αίρεσης στις 20 Φεβρουαρίου 2017, αντί για τις 15 Φεβρουαρίου που προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν κάνει καμία αναφορά στις διαλυτικές αιρέσεις, κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως σιωπηρή απόρριψή τους.

Το θέμα της ενεργοποίησης της διαλυτικής αίρεσης προέκυψε ως εξής: μία από τις τρεις διαλυτικές αιρέσεις της συμφωνίας ήταν να μην έχει παρέλθει έως τις 14 Φεβρουαρίου 2017 η προθεσμία άσκησης τριτανακοπής κατά της απόφασης επικύρωσης.

Λόγω της έκδοσης της απόφασης στις 16 Ιανουαρίου και της δημοσίευσής της στις 20 Ιανουαρίου, η καταληκτική πλέον προθεσμία για την άσκηση τριτανακοπών είναι η 19η Φεβρουαρίου 2017.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X